Aktualno

POČELE BESPLATNE RADIONICE Polaznici će sami konstuirati robote

robotika 1 1

Besplatne radionice robotike za učenike osnovnih škola od petog do osmog razreda, srednjoškolce, studente i građane započele su u utorak, 14. studenog u organizaciji Informatičkog kluba Futura.

Nakon što su polaznici besplatnih radionica robotike podijeljeni u grupe ‘Autobots’ i ‘Decepticon’s na Robo DU Day-u, Informatički klub Futura ovaj je utorak krenuo s novim besplatnim ciklusom radionica robotike za grupu ‘Autobots’. Na prvoj radionici polaznici su se upoznali s računalnim razmišljenjem i programiranjem uz pomoć Lightbota. Na sljedećim radionicama upoznat će se s Fishertechnik i Arduino opremom kao i raznim senzorima pomoću kojih će konstruirati i programirati robote i robotske ruke. Radionice se održavaju u dvije grupe, pa će druga grupa ‘Decepticons’ s radom početi sljedeći utorak, 21. studenog. S radionicama robotike Informatički klub Futura i ove godine sudjeluje u Europskom tjednu robotike.

Radionice robotike nastavit će se održavati u dvije grupe utorkom u terminu od 17 do 19 sati na drugom katu DURE – Razvojna agencija Grada.
Cijeli raspored radionica robotike i popis polaznika po grupama dostupan je na web stranicama Informatičkog kluba Futura.

Informatički klub Futura besplatne radionice robotike organizira uz potporu Sveučilišta u Dubrovniku, Grada Dubrovnika, Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika i Razvojne agencija Grada Dubrovnika(DURA).

Pročitajte još

[EKSKLUZIVNO] SENZACIJA NA ELAFITIMA Spektakularna privatna zabava Jana Kouma na Lopudu sa Sam Smithom i Monolinkom!

Dulist

VLAHUŠIĆ O NOVOM ZAKONU O TURIZMU Susjedi dobivaju ključnu ulogu u iznajmljivanju stanova

Dulist

DAJMO RUKE: Od garaže u Zlatnom potoku i zone prometnog režima zasad – veliko ništa!

Dulist