Grad

Počela ‘čistka’ branitelja na listi za stambeno zbrinjavanje na Nuncijati

nuncijata pos 01

Počela je čistka na listi hrvatskih branitelja za stambeno zbrinjavanje i dodjelu stambenog kredita za izgradnju obiteljske kuće na Nuncijati.

Naime, podnositelji zahtjeva na svoje su adrese ovih dana dobili dopis iz Sektora za stambeno zbrinjavanje Ministarstva branitelja, u kojem se navodi kako je postignut dogovor između predstavnika Grada Dubrovnika i Ministarstva branitelja.

Dogovorom Grada i Ministarstva određeno je kako će se pristupiti ‘postupku utvrđivanja prava na stambeno zbrinjavanje’, što zapravo znači da će se provesti revizija prava za stambeno zbrinjavanje i dodjelu kredita za izgradnju obiteljske kuće. S tim ciljem od podnositelja zahtjeva traži se da Ministarstvu branitelja ponovno dostave tražene dokumente. U šumi dokumenata ključan je jedan koji bi trebao ‘pročistiti’ listu.

Naime, traži se javnobilježnički ovjerena izjava ‘pod materijalnom i kaznenom odgovornošću’ da podnositelj zahtjeva i članovi njegovog obiteljskog kućanstva na području Republike Hrvatske nemaju niti su od 5. kolovoza 1990. godine do sada, dakle u razdoblju posljednje 24 godine, imali stan ili kuću, te da nisu ostvarili učešće u obnovi izgradnjom stambene površine za više od 10 metara četvornih. Također, da nisu otkupili stan ili kuću pod uvjetima Zakona o prodaji stanova sa stanarskim pravom, da nisu stambeno zbrinuti po Zakonu o područjima posebne državne skrbi darovanjem kuće, stana ili građevinskog materijala te da nisu po propisima o nasljeđivanju drugoj osobi ustupili nasljedni dio kuće ili stana za drugo stvarno pravo.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Općina Župa i ove školske godine subvencionira pokaze učenicima!

Dulist

Novi pješački prijelaz kod OŠ Montovjerna!

Dulist