Kultura

‘POBUNA MORNARA’ Nova predstava Romana Nikolića u Tivtu

Nikolic Pobuna Mornara

U okviru koncepta Art Geto u Tivtu će, na ponti ispred broda Jadran, 30. kolovoza biti izveden komad ‘Pobuna mornara’, inspiriran tekstovima ‘Kotorski mornari’ i ‘Četvrti ugao’.

Redatelj je Diego de Brea, koji potpisuje i adaptaciju, vizualni identitet predstave i izbor glazbe. Ansambl ove predstave je međunarodnog karaktera, a njegov dio je sjajni mladi hrvatski glumac Romano Nikolić koji je u ovoj predstavi ostvario odličnu ulogu. Također, čine ga i Srđan Grahovac, Atanas Atanasovski, Konstantin Tino Kostadinovski, Omar Bajramspahić, Peđa Marjanović, Mak Čengić i Marko Todorović.

Predstava ‘Pobuna mornara’ nastaje kao prvi proizvod interregionalnog projekta ADNICH, koji pripada pretpristupnim IPA programima. Cilj je stvaranje mreže na južnom Jadranu između Italije, Albanije i Crne Gore, koja će se baviti promocijom nematerijalnih kulturnih dobara kroz umjetnost i kazalište. Projekat u fokusu ima zaštitu različitosti u ekspresijama naroda, identita i tradicije, a u cilju stvaranja inovativnog prekograničnog proizvoda.

Pročitajte još

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist

Dubravka Tullio, dubrovačka umjetnica predstavila je svoja dijela na izložbi ‘Neopipljivo’

Dulist

DUBROVAČKE LJETNE IGRE Jazz poslastica na Lovrjencu

Dulist