Aktualno

POBJEDNIČKI GOVOR ZORANA MILANOVIĆA Premalo nas je da bismo se dijelili

zoran milanovic 260816 1

Novi hrvatski predsjednik Zoran Milanović održao je pobjednički govor. Odmah na početku zaustavio je zviždanje na spomen njegove protukandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović

-Kampanja je bila teška, duga, nije uvijek bila korektna. Politika je strastven posao pun ljubavi, katkad i netrpeljivosti. Ako sam bilo koga previše nagazio, rekao neku neistinu, to nije bilo namjerno. Ja od danas ili od sutra radim posao i živim posao drukčiji od ovoga do sada. Hrvatski građani su me izabrali za predsjednika Republike Hrvatske, za predsjednika svih građana. U političkom sam životu radio i neke druge stvari, bio sam premijer i to mi je na ovom putu bio i teret, borio sam se za istinu mada znam da nisam bio svima po volji, a takvih ima ih i danas – rekao je.

-Ima nas premalo i nismo dovoljno uspješni da bismo se dijelili. Od mene nećete čuti sladunjave priče o zajedništvu, ali inzistirat ću da nikoga bez potrebe ili namjerno ne povrijedim, da budem uho i glava za svakog, da vodimo dijalog svjesni da nas ima različitih – poručio je novi hrvatski predsjednik.
-Onakav kakav sam bio u kampanju bit ću i kao predsjednik. Ništa se neće promijeniti i nadam se da neću iznevjeriti povjerenje koje ste mi dali. Ponovit ću, 4 milijuna što nas ima traži svoje mjesto pod suncem, svoje mjesto na cesti, u Europi koja je i dalje najljepše mjesto za život. Hrvatska u tom projektu mora naći svoje mjesto i interes, a to Želite li možda reći: ZA SADA ne ide kako smo očekivali. Neće biti spletki, tajnih ‘dealova i poslova’. Sve stranke će mi biti iste jer mi smo višestranačka parlamentarna demokracija. Bolje od toga nema, sve drugo je put u autokraciju, tiraniju i otimačinu, a predsjednik tome mora biti brana, čvrst zid kojem se ne može prići ni tenkom. Duh i slovo Ustava bit će mi vodilja, to je sve i to je najbitnije – rekao je Zoran Milanović.

Nakon Milanovića u svom se stožeru biračima obratila i poražena Kolinda Grabar-Kitarović koja je poručila da ‘ostanemo ujedinjeni za našu Hrvatsku.

-Poruka koju moramo izvući je da očito moramo biti više među građanima. Hrvatska je odlučila, Milanović će biti predsjednik. Čestitam mu. Ja ni riječ neću reći protiv sljedbenika. Tu sam, pružam mu ruku da pokažem da prijenos vlasti može biti civiliziran, da ga uputim u što sam radila, da se nađemo i prije službenog prijenosa vlasti. Hrvatskoj treba stabilnost – rekla je Grabar-Kitarović.

Hrvatskom narodu poručila je:

-Poruka koju moramo izvuči je da smo najjači kad smo zajedno. To smo pokazali u ratu, moramo to pokazati u miru. Ne vjerujte lažnim prorocima, onima koji gledaju svoje interese, cijenite ljude koji daju sebe za ovu državu. Nemojte se dijelite. Zahvaljujem i onima koji nisu dali glas meni, nadam se da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti – rekla je između ostalog Kolinda Grabar-Kitarović.

Pročitajte još

Nezapamćen pomor mušula u Malostonskom zaljevu!

Dulist

TEMPERATURA PALA NA 19 Bura rashladila more!

Dulist

ŠEST SATI KASNIJE ‘Oliver’ uplovio u Velu Luku

Dulist