GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad 1

Prilog o Dubrovniku u turističkoj emisiji ‘The Travel Detective’

U programu jedne od najuspješnijih američkih turističkih emisija ‘The Travel Detective’ PBS televizije objavljen je specijalni prilog o Dubrovniku, ‘skrivenom dragulju’ otvorenom za turiste u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom. Autor priloga je Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy i glavni urednik CBS Travela, priznati istraživački novinar te vrhunski poznavatelj turističkih tema. Greenberg u gotovo desetominutnom prilogu na svojstven način dočarava dubrovačku povijest, kulturu i umjetnost. Uz impresivne snimke iz zraka i unutar zidina, prilog prikazuje prepoznatljive lokacije kao što su povijesna jezgra, Lazareti, Srđ s tvrđavom Imperial, ali i otkriva skrivene ljepote podalje od vreve turista. Autor nije propustio priliku za šetnju i razgovor sa stanovnicima, a prilog u konačnici na kreativan način milijunskom auditoriju prikazuje Grad u najboljem svjetlu. Nastavak je to aktivnosti usmjerenih ka promociji Dubrovnika na ključnim emitivnim tržištima tijekom globalne pandemije, u ovom slučaju američkom tržištu.

Prilog je sniman u razdoblju od 23. do 27. listopada u suradnji Hrvatske turističke zajednice i TZ grada Dubrovnika.

dubrovnik promocija

Uređuje se Ulica Vatroslava Lisinskog

U Ulici Vatroslava Lisinskog provodi se uređenje kolnika u duljini od 150 metara. Radovi uključuju asfaltiranje punog profila predmetne dionice, a izvodi ih tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina. Riječ je o suradnji Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika i Vodovoda Dubrovnik. Naime, gradska komunalna tvrtka u navedenoj ulici prije asfaltiranja dionice izvela je radove na kolektoru odvodnje otpadnih voda. Polaganjem 150 metara cjevovoda javne odvodnje u Ulici Vatroslava Lisinskog te 25 metara u Bokeljskoj ulici kompletirana je mreža odvodnje u tim gradskim ulicama. Također, izgrađeni su nedostajući dijelovi mreže u obje ulice te njihov spoj na postojeći sustav čime će se omogućiti spajanje tridesetak tamošnjih potrošača na sustav odvodnje.

Unaprijeđenje i briga o stanju prometnih površina samo su neke od ključnih aktivnosti koje provodi gradska uprava Dubrovnika.

V.Lisinskog 7

Isplaćene božićnice socijalno ugroženim građanima

U gradu Dubrovnikuje trenutačno 181 korisnik-nositelj zajamčene minimalne naknade koja se ostvaruje putem Centra za socijalnu skrb Dubrovnik. Od toga je 149 samaca i 32 višečlana kućanstava, dok su ukupno 244 korisnika. Grad Dubrovnik osigurao je iznos od 50.000 kuna kako bi se ovoj najugroženijoj kategoriji građana isplatile božićnice i tako pomoglo učiniti blagdane radosnijima. Ukupan iznos uplaćen je Centru za socijalnu skrb Dubrovnik koji će obaviti pojedinačne isplate korisnicima. Sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi Grad Dubrovnik korisnicima zajamčene minimalne naknade financira mjesečno troškove stanovanja koji se odnose na režijske troškove i troškove najamnine. U 2020. godini za ovu je namjenu Grad Dubrovnik isplatio ukupno 854.636,00 kuna.

 

bozicnice grad

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 23. prosinca 2020.

Pročitajte još

IZGRADNJA STANOVA U SOLITUDU Franković: Čekamo Program Vlade

Dulist

PLOČA JE UDARENA! Franković i Potrebica obišli radove hangara VK Neptun

Dulist

OBAVIJEST HEP-A Gornji Kono u srijedu bez struje

Dulist