AktualnoDuList PROMO

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad za web

U 2020. završava prvi projekt ‘Dubrovačke stanogradnje’

Napreduju radovi na izgradnji stambenih zgrada za mlade i branitelje u Mokošici, uz financiranje i sufinanciranje Grada Dubrovnika po modelu Dubrovačke stanogradnje. Grade se dvije stambene zgrade, od kojih je na prvoj diletaciji prve zgrade nakon dvije podrumske etaže u tijeku početak izvedbe treće etaže, odnosno prizemlja zgrade, a na drugoj diletaciji se završava prva etaža. U prvom dijelu druge zgrade u tijeku je završna faza iskopa, dok je na drugoj diletaciji izvedena temeljna ploča. Gradilište je obišao i gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, potvrdivši kako iduće godine završava prvi gradski projekt po ovom modelu. Ukupno se gradi 108 stanova, od kojih će 65 biti dodijeljeno braniteljima u sklopu projekta stambenog zbrinjavanja branitelja – stradalnika Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, a 43 stana će pripasti Gradu. Oni će se prema modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

gradski info slike 2

Započelo ‘ukopavanje’ nadzemne mreže električne energije

Započeli su radovi na uklanjanju preostalog dijela nadzemne mreže električne energije u Gradu i postavljanje nove energetski učinkovite javne rasvjete, u suradnji DP Elektrojug i Grada Dubrovnika. Preostali dio dotrajalih drvenih stupova javne rasvjete, ujedno i stupova za distribuciju električne energije, zamijenit će se podzemnim kabelskim instalacijama. Nakon polaganja instalacija, postavit će se kvalitetna nova javna rasvjeta, LED tehnologije, a pri samoj realizaciji ostvariti će se značajne uštede za troškove građevinskih radova. Određene su prioritetne ulice koje trenutno imaju najlošiju infrastrukturu te se krenulo od Jakljanske ulice u Gružu. Radovi na uklanjanjuju drvenih stupova su u tijeku, nakon čega će uslijediti polaganje instalacije u duljini od oko 180 metara. Po završetku radova u ovoj gruškoj ulici, krenut će se s novim lokacijama po istom modelu, a cilj je što širi obuhvat nove mreže.

gradski info slike 1

Saniran asfaltni zastor u ulici Od Gaja

U predviđenom roku završeni su radovi na sanaciji asfaltnog zastora ulice Od Gaja, vrijedni 220 tisuća kuna s PDV -om. Radovi su se u sklopu programa investicijskog održavanja gradskih prometnica izvodili na potezu od Janjevske ulice pa zapadno do Ulice padre Perice, ukupne površina zahvata 800 metara kvadratnih.

gradski info slike 3

Pratite promet uživo na web stranici Grada

Na internetskoj stranici Grada Dubrovnika od 22. svibnja može se, putem kamera na prometnicama, vidjeti promet uživo i to na ključnim točkama: Pile, Ilijina Glavica, Gruž, Solska Baza, Pošta Lapad i Dom Zdravlja. Ovo je još jedan alat Grada Dubrovnika za sugrađane, ali i posjetitelje, kako bi se mogli informirati o trenutačnoj situaciji u prometu. Link je dostupan na početnoj internetskoj stranici Grada, pod ikonom ‘promet uživo’.

gradski info slike 4

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja 29. svibnja 2019.

Pročitajte još

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist

Dubrovnik i Sanya jačaju suradnju: Skulptura “Sveti Vlaho i Grad” predana gradonačelniku Sanye

Dulist

Požar kod Orebića brzom intervencijom vatrogasaca stavljen pod kontrolu

Dulist