GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradski info

PROMET Završena rekonstrukcija ceste i izgradnja skretača u Velikom Zatonu
Okončani su svi radovi izgradnji nove kolničke trake za lijevo skretanje na križanju u Zatonu Velikom, a osim skretača koji je u funkciji, investicija je obuhvatila i rekonstrukciju ceste te druge radove provedene s ciljem pove­ćanja sigurnosti kretanja vozilima i pješacima. Cijelom dužinom dionice duge 270 metara izrađen je nogostup s ogradom, ugrađena je nova javna rasvjeta i uređena autobusna stanica. Uz to što je povećana sigurnost pje­šaka, olakšano je i kretanje osoba s invaliditetom s obzirom da je u sklopu nogostupa na pješačkom prijelazu pri križanju postavljena i rampa za jed­nostavniji prelazak. Zahvat na ovom dijelu državne ceste D8 reliziran je u suradnji Hrvatskih cesta i Grada Dubrovnika i tek je jedan od projekata na području Zatona gdje se upravo izvode i radovi obnove ceste na dio­nici Zaton Veliki – Štikovica u dužini 3,2 kilometra.

U tijeku su i radovi obnove ceste na dionici Zaton Veliki – Štikovica u dužini 3,2 kilometra.

Zaton novi2

POTPORE Roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete isplaćeno 590.400 kuna
Sukladno novoj mjeri Grada Dubrovnika isplaćena je još jedna stalna godišnja pomoć za 2020. godinu roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete u iznosu od 105.600,00 kuna. Prva isplata u ovoj godini iznosila je 484.800,00 kuna, a krajem godine planirana je i treća isplata čiji će iznos ovisiti o broju novoprijavljenih korisnika ove mjere. Riječ je o mjeri iz Odluke o ostvariva­nju prava na dar za novorođeno dijete, usvojenoj prošle godine, a kojom se roditeljima za treće dijete i svako daljnje novorođeno isplaćuje potpora u ukupnom iznosu od 33.600,00 kuna. Potpora se isplaćuje u jednakim godiš­njim obrocima do navršene sedme godine djetetova života i to u jedna­kim godišnjim obrocima do navršene sedme godine djetetova života.

Potpora u ukupnom iznosu od 33.600,00 kuna isplaćuje se u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine dje­tetova života.

baby 1866623 1920

SIGURNA DESTINACIJA Gradonačelnik s veleposlanicima Velike Britanije, Njemačke i Nizozemske
Gradonačelnik Mato Franković održao je sastanke s veleposlanicima Velike Britanije, Njemačke i Nizozem­ske u Republici Hrvatskoj. Tom ih je prigodom Gradona­čelnik izvijestio o aktualnom stanju po pitanju COVID-19 na području grada Dubrovnika i Županije, kao i o protoko­lima koji su pripremljeni u slučaju većeg širenja zaraze. Vele­poslanici su obaviješteni o inicijativi Grada Dubrovnika da se brojke zaraženih u Republici Hrvatskoj prilikom slanja statističkih podataka Europskom centru za kontrolu bole­sti razdvoje po županijama, a sve kako bi države, koje su za Dubrovnik emitivna turistička tržišta, znale egzaktne podatke o broju zaraženih i na osnovu njih mogle izvješta­vati o činjenici da je Dubrovnik u ovom trenutku jedna od najsigurnijih europskih destinacija za putovanje.

Veleposlanici razgovori2

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 29. kolovoza2020.

Pročitajte još

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović