GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad

Prvi stanovi do listopada

Napreduju radovi na izgradnji prvih stanova za mlade obitelji Grada Dubrovnika i stanova za hrvatske ratne vojne invalide u Novoj Mokošici. Na prvoj zgradi završeno je postavljanje PVC stolarije na cijelom objektu, dovršene su instalacije vodovoda, kanalizacije te elektroinstalacija, obavljeni su gipskartonski radovi te izvedba slojeva fasade i ravnog krova. Na drugoj zgradi u tijeku je izvođenje slojeva ravnog krova, slojeva fasade i instalacija, dok je stolarija montirana u potpunosti. Istodobno, napreduju radovi i na preostale dvije zgrade gdje je u tijeku montiranje vrata i prozora i instalacija. Investicija je realizirana u suradnji s Ministarstvom branitelja, s obzirom na to da će od 108 stanova njih 65 pripasti stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana Grad po modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladim dubrovačkim obiteljima, s mogućnošću otkupa nakon 10
godina. Gradilište je obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, kako bi se uvjerio u dinamiku izvođenja radova.

— Očekujemo da će radovi na zgradama biti završeni u listopadu. Grad je za stanove za mlade izdvojio 38 milijuna kuna te dodatnih 10,8 milijuna kuna za sufinanciranje stanova za branitelje. Kriteriji Dubrovačke stanogradnje trebali bi biti poznati tijekom ožujka kada ćemo ih staviti na javno savjetovanje. Prvi dokument propisivat će uvjete za sufinanciranje kupnje stanova u iznosu od 30 tisuća eura po obitelji, dok će drugi dokument sadržavati kriterije za dodjelu stanova po posebnom dubrovačkom modelu – rekao je gradonačelnik Franković, istaknuvši kako bi stanovi mogli biti useljivi do kraja godine, nakon ishođenja potrebne dokumentacije.

mokosica pos stanoviPri kraju radovi na cesti Kliševo-Mrčevo

Sanacija nerazvrstane ceste Kliševo-Mrčevo duge 3,2 kilometra privodi se kraju. Investicija u Gornjim selima vrijedna je oko 8,5 milijuna kuna, a obuhvaća sanaciju ceste od 5,5 metara, postavljanje zaštitne cestovne ograde na pojedinim dijelovima, dok će se na ulazu u mjesta postaviti i nova javna rasvjeta te nogostup. Sanaciju izvodi tvrtka Tehnogradnja, a radove je prošli tjedan obišao gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, istaknuvši kako je započeto i projektiranje ceste od Mrčeva do Riđice, s ciljem spajanja na Majkove.

— Ova cestovna investicija u budućnosti će zasigurno povećati kvalitetu života na Gornjim selima, omogućiti normalno komuniciranje, širenje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i dolazak izletničkih autobusa te bržu povezanost sa Gradom Dubrovnikom. Upravo će osiguravanje kvalitetne infrastrukture omogućiti mladima ljudima bolju perspektivu za ostanak u Gornjim selima i povratak ljudi na područje Dubrovačkog primorja – naglasio je gradonačelnik Franković prilikom obilaska. Govoreći o nastavku ulaganja u cestovnu povezanost ovog područja, dodatno je napomenuo kako je u tijeku projektiranje ceste koja će spojiti Osojnik s Ljupčem. Jedan je to od najvažnijih prometnih infrastrukturnih projekata u svrhu povezivanja s Pobrežjem te konačno s Mostom dr. Franja Tuđmana, čime će se otvoriti novi alternativni koridor povezivanja gradskog područja s Gornjim selima te dalje prema Dubrovačkom primorju.

Gornja sela radovi nova

UREĐEN SPORTSKI TEREN U LJUPČU

Završeni su radovi uređenja sportskog igrališta u Ljupču. Postavljena je ogradna konstrukcija visine dva metra s ulaznim vratima i žičanom ispunom. Izgrađen je betonski zid visine jednog i pol metra, uređeni su potporni zidovi te je izrađena podloga od lako armirane podne glazure debljine pet centimetara. Nabavljena i postavljena košarkaška konstrukcija s tablom, obručem i mrežicom te je iscrtano igralište za basket. Vrijednost ovog ulaganja iznosi 80.000 kuna s PDV – om.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 4. ožujka 2020.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist