AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad 2

U Kneževom dvoru izvor energije morska voda

Završeni su svi radovi na zamjeni postojećeg tehničkog sustava grijanja i hlađenja u Kneževom dvoru, izvedeni u sklopu projekta DURA -e ‘Seadrion’. Novim postrojenjem opskrbljuje se zgrada Gradske uprave i Knežev dvor, ali i Kino Sloboda te Kazalište Marina Držića. Kroz projekt sufinanciran sredstvima
Europske unije ugrađeno je šest dizalica topline koje kao medijator koriste obnovljive izvore energije, u ovom slučaju morsku vodu, odnosno hlade/griju navedeni kompleks zgrada uz pomoć morske vode. Pilot projekt zamjene sustava u Kneževu dvoru ima veliki značaj jer je riječ o korištenju obnovljivih izvora energije u povijesno-kulturnim središtu, odnosno UNESCO-vom zaštićenom području te će biti pokazni primjer za ADRION regiju. Cijena radova bez PDV -a iznosila je 3.186.484,00 kuna, dok maksimalni iznos sredstava iz EU fondova korišten za nabavku opreme novog sustava iznosi 69.993,00 eura. Dodatno je izvedena zamjena dotrajalog cjevovoda koji vodi do podstanice u Kazalištu Marina Držića, a radovi su stajali 151.357,00 bez PDV -a.

Korištenje mora kao neiscrpnog toplinskog izvora osigurano je indirektnim načinom. Postojeće okno za zahvat morske vode smješteno je u Gradskoj luci dok se crpke za recirkulaciju morske vode nalaze u prostoru stanice. Hladna, odnosno topla voda se prema krajnjim potrošačima distribuira preko tri podstanice, od kojih se po jedna nalazi u Kneževom dvoru, zgradi Gradske uprave te u Kazalištu. 

knezev dvor grijanjeDubravica dobiva društveni centar

Započeli su radovi na izgradnji društvenog centra u mjestu Dubravica, a koji u ovoj fazi obuhvaćaju izradu potpornih zidova kako bi se uredio plato za potrebe ugradnje montažne građevine. Kako bi se olakšao pristup montažnom objektu, predviđena je izgradnja rampe za osobe smanjene pokretljivosti te stubište uz rampu. U drugoj fazi projekta ispred montažnog objekta u planu je uređenje trga za okupljanje mještana te uređenje okoliša. Izgradnjom društvenog centra mještani Dubravice napokon će dobiti adekvatne prostorije za organiziranje društvenih događanja, ali i prostorije za održavanje izbora koji su se niz godina održavali u privatnim kućama. Vrijednost prve faze projekta iznosi 295.172,50 bez PDV -a, a izvođač na navedenom projektu je tvrtka Dubrovnik graditeljstvo d.o.o..

DubravicaZavršeno asfaltiranje Ulice kneza Branimira

Sukladno predviđenim rokovima, dovršeni su radovi uređenja asfaltnog kolnika i sanacije Ulice kneza Branimira na Montovjerni. Radovi su bili podijeljeni u faze, a u nešto manje od mjesec dana uređeno je oko 5000 kvadratnih metara asfaltnog kolnika. Postavljeno je 250 metara nove zaštitne ograde, od predviđenih 460, a ostatak će biti zamijenjen do kraja siječnja 2020. Radove vrijedne oko milijun kuna izvela je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač Grada Dubrovnika na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina.

Ul Kneza Branimira

 

Rade se skalini u Ulici Padre Perice

Započeli su radovi na izgradnji nastavka skala u Ulici Padre Perice u Gružu, na njezinom najvišem dijelu,
od spoja s ulicom Od Gaja pa do spoja s državnom cestom D8, odnosno ulicom Gornji kono. Izgradnjom skala omogućit će se pješačka komunikacija stanovnicima koji imaju svoje objekte uz državnu cestu s naseljem Gruž. Ukupna vrijednost investicije je 546.825,00 kuna s PDV -om, a predviđeno vrijeme trajanja radova je 70 dana. Izvođač na izgradnji je tvrtka Gradnja plus d.o.o. iz Dubrovnika.

Ul Padre Perice

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 24. prosinca 2019.

Pročitajte još

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist