AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Tjedni pregled aktualnosti iz Grada Dubrovnika 423

KREĆU RADOVI 44 milijuna kuna za vodoopskrbu i odvodnju na potezu od Mokošice do Zatona

Vodovod Dubrovnik investirat će 44 milijuna kuna u izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu. U sklopu ovog projekta izgradit će se sustavi vodoopskrbe u Štikovici, zatim na potezu od crpne stanice Palata 2 do crpne stanice Štikovica i vodospreme Vrbica, u Malom Zatonu te u (Staroj) Mokošici. Ukupno će biti izgrađeno više od 6 kilometara cjevovoda vodo-opskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Što se tiče mreže odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka. ‘Svakako treba reći kako će se projekt jednim dijelom financirati iz EU fondova, kad potpišemo ugovor za Aglomeraciju što očekujemo uskoro’, rekao je gradonačelnik Mato Franković pri potpisivanju ugovora o izvođenju radova te dodao kako će se po završetku ovih radova značajno povećati kvaliteta života na tom području. ‘Od ukupno 44 milijuna kuna, koliko iznosi ovaj projekt, 34 milijuna smo prijavili na Aglomeraciju Dubrovnik i očekujemo povrat tih sredstava iz EUfondova’, pojasnio je direktor Vodovoda Lukša Matušić. Riječ o velikom i opsežnom projektu tijekom kojeg će se izgraditi gotovo 14 kilometara cjevovoda i potrebni objekti.

Radove izvodi zajednica ponuditelja sačinjena od tvrtke Medius i tvrtke Texo Molior, a rok za izvođenje radova je 30 mjeseci.

c Ugovor Mokošica 2

ZATVORENA ORLANDOVA GODINA Održano preko 50 programa i započela sanacija stupa

Završna konferencija ‘Orlandove godine’ održana je u ponedjeljak u Maloj vijećnici. Presjek događanja u sklopu cjelogodišnje manifestacije iznijela je zamjenica gradonačelnica Jelka Tepšić, a ovom prilikom predstavljen je i proces monitoringa oštećenja na Orlandovom stupu koje provodi Hrvatski restauratorski zavod. ‘Monitoring je potrebno provoditi minimalno godinu dana kako bismo raspolagali s podacima u svakom godišnjem dobu jer je i utjecaj vremenskih prilika bitan čimbenik. Konkretne podatke trebali bismo imati nakon jednogodišnjeg snimanja, u lipnju 2020. godine, a potom će uslijediti analiza podataka te na osnovu zaključaka analize dat ćemo prijedloge konačne restauracije’, objasnila je predstavnica Hrvatskog restauratorskog zavoda dr. sc. Vinka Marinković, viši konzervator-restaurator i voditeljica aktivnosti monitoringa na stupu, preduvjeta budućih radova na sanaciji oštećenja na stupu.

Prvi rezultati monitoringa bit će poznati na ljeto 2020. godine. Nakon toga uslijedit će postupak analize podataka koji će dati smjernice za obnovu stupa.

c IMG 9336

Judo dvorana u Mokošici uskoro otvara svoja vrata

Radovi na obnovi i uređenju judo dvorane u Mokošici ušli su u samu završnicu. Osim što se ovom investicijom osiguravaju adekvatni uvjeti rada judašima, nova polivalentna dvorana na raspolaganju će biti i rekreativcima s ovog područja. Podsjetimo, riječ je o adaptaciji postojećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade ‘S’ u Mokošici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instalacija bilo potrebno adaptirati. Radove izvodi tvrtka Texo Molior d.o.o., a investicija je vrijedna 3.083.523,03 kuna s PDV-om.

c judo 1

Tjedni pregled aktualnosti iz Grada Dubrovnika od 18. prosinca 2019.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist