Urednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

gradski info

ODOBRENA SREDSTVA Voćni obrok za sve školarce
Grad Dubrovnik i ove školske godine nastavlja provedbu programa ‘Shema školskog voća’ u svih šest grad­skih škola. Naime, djeca od 1. do 8. razreda u osnovnim školama jednom tjedno dobivat će obroke voća. Omogu­ćeno je to kroz program koji se provodi na razini Europske unije i za kojeg se aplicirao i Grad Dubrovnik. Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je iznos od 121.346 kuna bez PDV-a, za ukupno 3.569 učenika. Podjela voća počinje idući tjedan, nakon potpisivanja ugo­vora s odabranim dobavljačem.
vocni obrokINFRASTRUKTURA Na groblju Dubac nastavljaju se radovi
Radovi na gradilištu groblja Dubac nastavljaju se početkom studenog i to izgradnjom ceste unutar obuhvata groblja u dužini od oko 900 metara s dva velika parkirališta, trafostanicom i svom potrebnom infrastrukturom na koju će se priključiti groblje u kasnijoj fazi. Vrijednost ove faze radova procijenjena je na 16,2 milijuna kuna. Istovremeno, provodi se postupak javne nabava za izradu glavnog i izved­benog projekta s troškovnicima za 2. etapu, a koja se odnosi na grobna polja i objekte u obuhvatu groblja, projekt za sve tipove grobnica i projekt za tzv. Biblijski vrt.

Do rujna 2019. godine u projekt groblja Dubac ukupno je utrošeno 69 milijuna kuna, od čega samo na otkup zemljišta otpada ukupno 21,6 milijuna. Udio sredstava Grada Dubrov­nika u istom periodu iznosi nešto više od 52 milijuna kuna. Groblje Dubac složen je i važan projekt za Grad Dubrovnik i Župu dubrovačku jer će građanima nakon niza godina omo­gućiti kupovinu grobnica po prihvatljivim cijenama. Buduće groblje raspolagat će i sa svom potrebnom infrastrukturom, uključujući kapelicu, poslovne objekte i dvoranu za ispraćaj. Trenutačno je zaprimljeno 1840 zahtjeva, što je brojka prema kojoj će se i ravnati u ovoj fazi izgradnje.Dubac groblje 1GRADSKA IMOVINA Grad preuzeo društveni dom u Orašcu
Grad Dubrovnik postao je vla­snikom nekretnine u Orašcu uku­pne površine 1493 metra kvadratna u kojoj je smješten društveni dom, ali i Dobrovoljno vatrogasno društvo Ora­šac. Odlukom Ministarstva državne imovine, Republika Hrvatska se kao uknjiženi vlasnik nekretnine katastar­ske oznake čest. zgr. 320 sve k.o. Ora­šac odrekla vlasništva u korist Grada Dubrovnika. Prijenosom vlasništva konačno je otvoren put za dugoročna ulaganja kako bi se navedeni prostor šire društvene namjene adekvatno uredio te bio od najveće koristi mje­štanima Orašca.OrasacJAVNA RASVJETA Osvijetljena Pakljena na Šipanu
Grad Dubrovnik je putem Uprav­nog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu završio radove na izgradnji nove javne rasvjete na pre­djelu Pakljena u naselju Suđurađ na otoku Šipanu. Kroz radove vrijedne 120 tisuća kuna s uključenim PDV-om postavljeno je 12 novih stupnih mjesta sa suvremenim, energetski učinkovi­tim LEDsvjetiljkama. Novom javnom rasvjetom obuhvaćena je do sada neo­svijetljena dionica naselja u duljini oko 320 metara.

Grad Dubrovnik postao je vla­snikom nekretnine u Orašcu uku­pne površine 1493 metra kvadratna u kojoj je smješten društveni dom, ali i Dobrovoljno vatrogasno društvo Ora­šac. Odlukom Ministarstva državne imovine, Republika Hrvatska se kao uknjiženi vlasnik nekretnine katastar­ske oznake čest. zgr. 320 sve k.o. Ora­šac odrekla vlasništva u korist Grada Dubrovnika. Prijenosom vlasništva konačno je otvoren put za dugoročna ulaganja kako bi se navedeni prostor šire društvene namjene adekvatno uredio te bio od najveće koristi mje­štanima Orašca.
Pakljena sipan
Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 23. listopada 2019.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OPRALA GA TREMA ILI? Višnjić tijekom recitiranja Himne slobodi preskočio cijeli stih

Dulist

[FOTOGALERIJA] Svečano otvorene 75. Dubrovačke ljetne igre

Dulist