Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 2

Potpisana Dubrovačka deklaracija – sporazum o suradnji i potpori

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je sastanku na vrhu Ukrajina-jugoistočna Europa koji je u srijedu, 9. listopada održan u Dubrovniku. Osim visokih dužnosnika dvanaest zemalja regije, u radu dubrovačkog skupa sudjelovao je i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski. U sklopu samita, predsjednik Zelenski je u pratnji hrvatskog predsjednika Vlade i gradonačelnika obišao Spomen sobu poginulih dubrovačkih branitelja u palači Sponza gdje su odali počast žrtvi Dubrovnika za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske. Gradonačelnik se dan poslije događaja porukom zahvale obratio sugrađanima. –’Ponovno smo pokazali kako znamo organizirati međunarodna događanja na najvišoj sigurnosnoj razini. Dubrovnik, grad domaćin, kao simbol mira i kulturne baštine, idealno je mjesto za slanje snažne poruke solidarnosti i zajedničkog rada na očuvanju slobode. Siguran sam kako će Dubrovačka deklaracija biti važan korak prema izgradnji mira’, napisao je između ostalog gradonačelnik.

Gradonačelnik je ukrajinskom predsjedniku poklonio knjigu ‘Zagonetka pobjede’ autora Olivera Peza o ratnom stradanju i obrani Dubrovnika u Domovinskom ratu na engleskom jeziku.

frankovic zelenski stradun 2

Gradonačelnik primio dosadašnjeg rektora Buruma i novog rektora Stojčića

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je dosadašnjeg rektora Sveučilišta u Dubrovniku Nikšu Buruma i novog rektora Nebojšu Stojčića. Istaknuo je kako je upravo pod mandatom donedavnog rektora Buruma, koji je Sveučilište vodio u dva mandata, izgrađen Studentski dom, u čijoj je realizaciji sufinanciranjem sudjelovao i Grad Dubrovnik. –’Tom investicijom osigurani nužni infrastrukturni uvjeti za daljnji rast i razvoj akademske zajednice u Dubrovniku’, poručio je te je potom uputio čestitku rektoru Stojčiću na preuzimanju mandata rektora. –’Sveučilište se sve snažnije ističe kao središte znanstvenog i istraživačkog rada, potičući inovacije i širenje znanja koje će oblikovati buduće generacije. Duboko vjerujem da će pod vašim vodstvom Sveučilište nastaviti rasti i jačati svoju ulogu u razvoju Dubrovnika kao modernog, inovativnog i održivog grada’, rekao je.

Sveučilište u Dubrovniku je vrijedan partner Gradu Dubrovniku u izradi strateških dokumenata koji postavljaju temelje za održivi razvoj Grada.

Banner 300x250 DU 1

stojcic frankovic burum

Obnavlja se kameni pješački put do Bosanke

Niz radova koji se na području gradskih kotara i mjesnih odbora izvode u sklopu realizacije projekta Participativnog budžetiranja, nastavlja se uređenjem Puta od Bosanke, komunalnim zahvatom koji su u okviru prošlogodišnjeg procesa glasovanja odabrali građani s područja ovog mjesnog odbora. Provodi se uređenje kamenog pješačkog puta koji naselje spaja državnom cestom D8, odnosno Trafostanicom Srđ i pothodnikom, a koji zbog dotrajalosti i oštećenja zahtijeva obnovu. Radovi obuhvaćaju pažljivu demontažu postojeće kamene staze i izradu nove u duljini od 150 metara najkritičnije dionice puta. Podsjetimo, Grad Dubrovnik je 2021. godine osvijetlio stari kameni Put od Bosanke u cijeloj dužini od 650 metara, a dvije godine kasnije provedena je i druga faza, kada je rasvjeta ugrađena na dionici od pothodnika prema Pločama.

put od bosanke

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 16. listopada 2024.

Pročitajte još

[FOTO] Rekonstruira se mjesno groblje u Šipanskoj Luci

Dulist

DIRLJIVA OBJAVA UČENIKA I PROFESORA Naša Katarina danas bi punila 19 godina…

Dulist

Prometni redari promet će regulirati do kraja listopada

Dulist