Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 1

Izdvajanja Grada Dubrovnika u predškolski odgoj povećana za 75 posto

Grad Dubrovnik u kontinuitetu provodi sustavna ulaganja u segment predškolskog odgoja, a ista se odnose na unapređenje uvjeta boravka i rada u ustanovama predškolskog odgoja i obrazovanja, ali i na infrastrukturne zahvate usmjerene prema osiguravanju dostatnih kapaciteta kako bi svako dijete bilo upisano onog trenutka kad se za to ispune uvjeti. Grad Dubrovnik je u razdoblju od 2017. do 2023. godine povećao izdvajanja za javne potrebe u predškolskom odgoju za 55 posto. Naime, u 2017. godini na predškolski odgoj iz proračuna je izdvojeno 42.956.254,39 kuna (5.704.681,80 eura) dok je taj iznos u 2023. godini prešao 66 milijuna kuna, odnosno iznosio je 8.867.512,13 eura. Prema ovogodišnjem proračunu, izdvajanja za predškolski odgoj veća su za čak 75 posto u odnosu na osam godina ranije i iznose 10.013.497,00 eura. U sedam godina otvoreno je 21 novih vrtićkih/jasličkih skupina i 380 novih mjesta. Otvorenjem dva nova gradska vrtića – ‘Cvrčak’ u DOC-u i ‘Čiopa’ u Solitudu s 97 mjesta umnogome je riješen izazov s listama čekanja u dvije ustanove, dok će se planiranom rekonstrukcijom budućeg vrtića u Biskupskom dvoru osigurati 122 dodatnih mjesta.

Sufinancirajući roditeljima ekonomsku cijenu vrtića u rasponu od 77 do 100 posto, Dubrovnik se ističe i na top listi hrvatskih gradova prema iznosu sufinanciranja cijene vrtića roditeljima.

vrtic cvrcak frankovic

Opskrbni centar u Novoj Mokošici zasjao u novom ruhu

U svrhu poboljšanja zajedničkih dijelova zgrada i uređenja površina javne namjene s naglaskom na sigurnost građana i korisnika Grad Dubrovnik je u suradnji s Domoupravom Dubrovnik proveo investiciju obnove Opskrbnog centra u Novoj Mokošici. Suvlasnici objekta Opskrbni centar osigurali su sredstva za sanaciju zajedničkih dijelova objekta u iznosu od 73.999,39 eura, dok Grad Dubrovnik iz proračuna osigurava 499.663,16 eura za uređenje površina javne namjene. Prilikom obilaska gradonačelnik Mato Franković izrazio je zadovoljstvo obnovom Opskrbnog centra kao središta Mokošice. –’Ovaj prostor je bio potpuno zapušten i devastiran i zato smo se odlučili na kompletnu sanaciju. U konačnici, prostor je dobio novu fasadu i kamenu podlogu, postavljene su i nove ograde a na nama je da u okviru redovnog komunalnog održavanja javnih prostora, i ovaj prostor nastavimo održavati. Nadam se da će ovo mjesto biti mjesto okupljanja stanovnika Mokošice i u budućnosti!’, poručio je gradonačelnik Franković. Kroz čitavo vrijeme izvođenja radova sanacije, Opskrbni centar bio je otvoren za sve građane.

Opskbni centar 3

Banner 300x250 DU 1

Asfaltirana cesta u Šumetu

Asfaltirana je dionica nerazvrstane ceste u naselju Šumet u duljini od 450 metara. Cesta kroz naselje koja vodi do novouređenog dječjeg i sportskog igrališta uređena je u sklopu programa pojačanog održavanja gradskih prometnica i javnih površina. Uklonjen je stari i dotrajali asfaltni sloj, nakon čega je nanesen novi asfaltni zastor čime je povećana kvaliteta prometovanja ovim naseljem u gradskom kotaru Komolac. Radovima koje je u dva navrata proveo Grad Dubrovnik putem nadležnog upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet, more i mjesnu samoupravu te radovima asfaltiranja koje je izveo Vodovod Dubrovnik u sklopu Aglomeracije asfaltirana je cesta kroz čitavo naselje.

Sumet asfalt 1

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 9. listopada 2024.

Pročitajte još

Dobivamo koncertnu dvoranu, ali može li se Pucić uopće tako zvati?!

Ivana Mijić Vulinović

Na cesti Most – Pobrežje odlomile se stijene, alpinisti će ukloniti nestabilne dijelove

Dulist

FRANKOVIĆ O SUMMITU Ponovno smo se dokazali kao gostoljubiv i siguran grad s iznimnim ugledom

Dulist