Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 1

Obitelji Hasan uručeni ključevi gradskog stana

Ključeve gradskog stana površine 71,71 metara kvadratnih u Ulici Gabra Rajčevića dubrovački gradonačelnik Mato Franković uručio je Suzani Hasan, majci devetogodišnjeg dječaka Lukasa koji boluje od cerebralne paralize i treba 24-satnu njegu. Odluku o dodjeli stana po slobodno ugovorenoj najamnini donijelo je Gradsko vijeće Grada Dubrovnika, na prijedlog gradonačelnika Frankovića, zbog složenosti situacije i potreba dječaka koji se liječi se u Dubrovniku gdje pohađa programe u udruzi Dva skalina. Podsjetimo, nakon što je Vlada Republike Hrvatske stanove u vlasništvu države dodijelila Gradu Dubrovniku ispunili su se preduvjeti za daljnje stambeno zbrinjavanje obitelji u potrebi. Prva obitelj kojoj je dodijeljen stan je obitelj Hasan, a s dodjelom će se nastaviti nakon uređenja preostalih stanova kada isti budu spremni za useljenje. Dodjeli ključeva prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo.

obitelj hasan kljucevi gradski stan

Ženama poduzetnicama Grad dodijelio 38 tisuća eura

Grad Dubrovnik za ovu je godinu dodijelio 32 potpore ženama poduzetnicama u ukupnom iznosu od 38.314,76 eura. Gradonačelnik Mato Franković korisnicama je uručio ugovore o bespovratnim potporama.

-S ovim smo programom krenuli 2018. godine, a iznimno je važno da ta suradnja raste iz godine u godinu. Ključno nam je ono što radite i volio bih da u okviru svog djelovanja i rada potičete kolegice da se prijave na ovaj program jer vjerujem da ovaj iznos svakoj od vas pomogne u pokrivanju dijela vaših troškova – istaknuo je gradonačelnik Franković. Riječ je o projektu ‘Razvoj ženskog poduzetništva u gradu Dubrovniku’, koji se temelji na suradnji Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Dubrovnik i Hrvatske udruge poslovnih žena ‘Krug’ – ogranak Dubrovnik, čija je predsjednica Sanja Putica također nazočila dodjeli ugovora. Program obuhvaća subjekte malog gospodarstva, trgovačka društva, obrte i OPG-ove u vlasništvu žena, državljanki Republike Hrvatske u privatnom vlasništvu, a koji udovoljavaju uvjetima provedenog javnog poziva. Pojedinačni iznos potpore ide do maksimalnog iznosa od 1325 eura.

zene poduzetnice 24

Banner 300x250 DU 1

Novi krov na objektu društvenog doma u Mrčevu

Grad Dubrovnik nastavlja realizaciju projekata uvrštenih u ovogodišnji gradski proračun na prijedlog građana, pa su tako u sklopu participativnog budžetiranja građani s područja Mjesnog odbora Mrčevo izglasali obnovu krova na objektu bivše osnovne škole, današnjem prostoru društvenog doma, a radovi su uspješno privedeni kraju. Nakon što su demontirani stari pokrov i letve, na zahtjev mještana i MO-a odustalo se od djelomične zamjene i popravka dotrajale nosive krovne konstrukcije te je umjesto planiranog popravka izvršena zamjena stare krovne konstrukcije u potpunosti novom do isteka sredstava. Stari pokrov od kupe Francuzice zamijenjen je pokrovom od kupe Mediteran. Sanirani su horizontalni betonski krovni kanali, ugrađen je novi limeni opšav i novi vertikalni oluci. Na spoju horizontalnih krovnih kanala sa zidovima izvedena je hidroizolacija, kao i u unutrašnjosti horizontalnih betonskih kanala. Vrijednost izvedenih radova je 45.937,35 eura bez PDV-a, a radove je izvela tvrtka Lapad graditelj d.o.o.

Preostali, manji dio krova, obnovit će se također kroz projekt participativnog budžetiranja, jer su mještani Mrčeva u ovogodišnjem procesu odabrali nastavak uređenja objekta društvenog doma za izvedbu u 2025. godini. Uz završetak radova na krovnoj konstrukciji planirani su radovi na unutarnjem uređenju, uključujući instalacije električne energije i zamjenu vanjskih otvora.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 17. rujna 2024.

Pročitajte još

POČETAK RADOVA Gradi se novo parkiralište od 69 mjesta u Novoj Mokošici

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: U Dubrovniku je trenutno aktivno devet gradilišta

Dulist

ZBOG LOŠEG VREMENA Provjerite kad Triton skuplja otpad s Elafita

Dulist