Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

Izlijeva se prva od tri temeljne betonske ploče

Na gradilištu Centra za starije osobe Dubrovnik – Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice paralelno se izvode radovi na tri dilatacije budućeg objekta. Usporedo s betoniranjem temeljne ploče prve dilatacije u koju će se ugraditi cca 350 m3 betona, nastavlja se ugradnja svih projektiranih slojeva koji prethode temeljnoj ploči na drugoj dilataciji, a završeno je postavljanje temeljne kanalizacije i gromobrana. Na trećoj dilataciji završavaju se radovi iskopa.
– Svjedočimo povijesnom činu – izlijevanju temeljne betonske ploče za prvu dilataciju objekta – rekao je gradonačelnik Franković pri obilasku naglasivši značaj kapitalnog projekta Grada vrijednog preko 21 milijun eura, prvog velikog doma umirovljenika koji se u Dubrovniku gradi od 1971. godine. Ujedno, uz dom u Gružu koji je upravo dobio uporabnu dozvolu, to je drugi objekt namijenjen sugrađanima treće životne dobi čiju je izgradnju pokrenula ova gradska uprava. – Ovaj objekt nudit će puno više od smještaja. Bit će to prostor druženja, pružat će uslugu dnevnog i poludnevnog boravka te će osiguravati vaninstitucionalnu uslugu za do 410 korisnika koji žive u svojim domovima – rekao je gradonačelnik i najavio završetak radova početkom 2026. godine. Domom u Gružu, koji predviđa smještaj 48 umirovljenika u 32 smještajne jedinice, kao i onim ispod Opće bolnice, upravljat će javna ustanova socijalne skrbi ‘Dom za starije osobe Ragusa’.

Centar za starije osobe Dubrovnik raspolagat će s 205 smještanih kapaciteta, od čega je 125 kreveta namijenjeno korisnicima koji su potpuno funkcionalno ovisni o pomoći drugih osoba. Osiguran je i dnevni boravak za 75 korisnika.

centar za starije dom

Objavljena javna nabava za izvođenje radova na cjelovitoj obnovi parkova Pile i Platana, slijedi nabava za park Gradac

Objavom javne nabave za izvođenje radova na rekonstrukciji i sveobuhvatnom uređenju parka Pile i parka Platana na Brsaljama Grad Dubrovnik započinje realizaciju projekta Mreža zelene infrastrukture, koji će se financirati putem 22 milijuna eura vrijednog ITU mehanizma. Uz navedene parkove, projekt uključuje još i park Gradac za koji je javna nabava u pripremi te se raspisivanje natječaja očekuje u idućim danima. Svrha projekta, koji će se financirati bespovratnim sredstvima u iznosu od 5.558.382,00 eura, je uređenje parka Gradac sa šetalištem i širim krajobraznim pojasom, uređenje platoa parka Pile i okoliša kojim će se, uz zelenu oazu pod gradskim zidinama, osigurati interaktivni prostor (ljetna pozornica) za održavanje koncerata i priredbi te uređenje parka Platana s otvorenim prostorom za druženje i odmor.

Dodijeljene nagrade za najboljih 88 učenika i 19 mentora

Nagrade i priznanja za samostalne i skupne uspjehe na državnim natjecanjima i smotrama primilo je 88 učenika i 19 mentora osnovnih i srednjih škola s područja grada te jedna studentica, a ukupni nagradni fond koji će se isplatiti na osobne račune, odnosno račune škola iznosi 14.400,00 eura. Dodjelu nagrada uspostavio je Grad Dubrovnik prošle godine kako bi odao priznanje mladim sugrađanima, koji su ostvarili uspjehe na nekom od državnih natjecanja, gdje su osvojili jedno od prva tri mjesta. Nagrađeni su tako u kategorijama općeg znanja, stručnih predmeta, Lidrana, sporta i u više kategorija glazbenih natjecanja.

nagrade ucenicima

 

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 4. rujna 2024.

Pročitajte još

Općina Župa i ove školske godine subvencionira pokaze učenicima!

Dulist

Novi pješački prijelaz kod OŠ Montovjerna!

Dulist

‘TATA JE TATA’ PONOVNO POKREĆE AKCIJU Skupljaju se sredstva za dva bitna uređaja!

Dulist