Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 4

Dvoetažna podzemna garaža u Čokolinu s društvenim prostorijama i sportskim igralištem

Grad Dubrovnik pokrenuo je projekt izgradnje podzemne garaže s rekonstrukcijom zgrade javne namjene, smještene uz sportsko igralište i Osnovu školu Luka Paljetka. Donesena je odluka o odabiru izrađivača glavnog projekta te slijedi potpisivanje ugovora natječajem odabranom tvrtkom Deltagrad d.o.o. vrijednosti 90.593,75 eura s PDV-om. Planiranim zahvatom planirana je izgradnja dvoetažne podzemne garaže na prostoru sadašnjeg igrališta te izgradnja zgrada javne namjene. Građevina će se sastojati od dvije podzemne etaže u kojima će biti smještena garaža kojoj se pristupa jednosmjernom rampom smještenom na sjevernom dijelu parcele te prizemnog dijela građevine unutar kojeg će biti smješteni prostori knjižnice, prostori AŠD Montovjerna kao i prostori udruge umirovljenika. Prostori nadzemne građevine bit će podijeljeni u dvije građevine uzduž sportskog terena. Krov podzemne etaže planirano je urediti kao dio okolnog terena sa sportskim terenom, pješačkim stazama, ozelenjenim dijelovima te ostalim urbanim elementima i opremom.

Podzemna garaža će sadržavati 108 parkirnih mjesta. Putem rampe povezat će se Ulica dr. Vladka Mačeka i Ulica Marka Marojice.

podzmena garaza cokolino 1

Počeli radovi na uređenju i opremanju vanjskih sportskih terena u Gospinom polju

Započela je renovacija sklopa vanjskih igrališta uz Sportsku dvoranu u Gospinom polju. Igralište uz Sportsku dvoranu podijeljeno je na dva dijela – nogometno i košarkaško, a radovi se kao dio kontinuiranog investicijskog ciklusa izvode s ciljem unapređenje sportske infrastrukture Grada i osiguranja adekvatnih uvjeta za trenažni proces sportskih klubova te je sufinancirana bespovratnom sredstvima u visini 60 posto investicije.
-Prvi teren je nogometni teren za treninge i U8 kategoriju. Planira se zamijeniti umjetna trava, formirat će se prostor za klupe za igrače. Uredit će se zid i betonske tribine na koje će se staviti plastične klupe. Zamijenit će se i dotrajale ograde, ali i golovi. Drugi teren će se urediti za košarku, ali i za odbojku i badminton. Bit će više sportova, jer su mnogi klubovi istaknuli kako im treba i vanjski teren za trenažni proces ljeti – istaknuo je gradonačelnik Franković.

U Gospinom polju započinje i izgradnja prvog boćarskog doma Đuro Miletić, planirana je i cjelovita obnova sportske dvorane, a u tijeku su i radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za VK Neptun.

gospino polje 7

Preko 3,5 kilometra rukohvata postavlja se u 30 ulica

Nakon što su rukohvati postavljeni u sedam ulica na području GK Lapad, završeni su radovi i u još deset ulica na području Montovjerne i Gruža. Ukupno, preko 3,5 kilometra rukohvata bit će postavljeno u gotovo 30 pješačkih ulica na gradskom području. Nakon završetka postavljanja rukohvata prebojiti će se dijelovi rukohvata na spojevima. Radove vrijedne 115.992,50 eura s PDV-om izvodi ih tvrtka Asphalt Team d.o.o., a isti se izvode prema dinamičkom sustavu održavanja prometnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet, more i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 28. kolovoza 2024.

Pročitajte još

ZA VRIJEME GRUŠKE NOĆI Zatvara se Obala Stjepana Radića i dio ulice Pape Ivana Pavla II

Dulist

ČESTITAMO! Dodijeljene nagrade učenicima za samostalne i skupne uspjehe na državnim natjecanjima

Dulist

Gradonačelnik Franković izrazio sućut obitelji preminulog branitelja Ivice Devčića

Dulist