Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 3

Ljetnikovac Crijević Pucić dobio novi krov

U sklopu energetske obnove ljetnikovca Crijević Pucić već su završeni radovi na krovištu zgrade, kojoj je vlasnik i korisnik Dubrovački simfonijski orkestar. Nakon demontaže postojećeg pokrova i drvene podkonstrukcije, izvedena je nova drvena podkonstrukcija, hidroizolacija te pokrov kupom kanalicom u skladu s konzervatorskim smjernicama. Ujedno je odrađena i hidroizolacija kanala oborinske odvodnje. Postavljene su i unutarnje instalacije za sustav grijanja i hlađenja putem dizalice topline, uklonjene fuge na pročeljima zgrade i demontirana postojeća rasvjeta. Uz potpunu obnovu krovišta projektom je predviđena i toplinska izolacija stropa prema tavanu, kompletno fugiranje svih kamenih pročelja zgrade, zamjena postojeće rasvjete energetski učinkovitijom LED rasvjetom i ugradnja dizalice topline zrak-voda za potrebe grijanja i hlađenja cjelokupnog prostora zgrade. Vrijednost investicije je 592.512,61 eura, od čega je većina bespovratnih sredstava – 479.492,42 eura, osigurana iz Mehanizma za oporavak i otpornost. Preostali iznos od 113.020,19 eura osigurava Grad Dubrovnik iz ovogodišnjeg proračuna. Rok završetka projekta je 23. ožujka 2025.

crijevic pucic obnova krov 5
DCIM100MEDIADJI_0008.JPG

Nova knjižnica u TUP-u ide prema zadanom planu

Grad Dubrovnik gradi jednu od najmodernijih knjižnica u Hrvatskoj, a radovi napreduju prema zadanom planu. Do sada, na gradilištu je izvedena podna ploča prizemlja te su provedene pripadajuće instalacije. Završeno je i bojanje stropa na katu te je iskopan šaht za vodomjerno okno. Također, izvedeno je pjeskarenje cigli na zidovima koje će se zadržati u izvornom obliku, a trenutačno se obavljaju pripremne radnje za izgradnju sprinkler bazena. Riječ je o 700 četvornih metara prostora kao i pripadajućem okolišu u kompleksu TUP-a. Nositelj ovog projekta su Dubrovačke knjižnice, a u preuređene prostore preselit će gruški ogranak Dubrovačkih knjižnica dok će u suterenu bit depo Znanstvene knjižnice za građu koji je trenutno smješten u ljetnikovcu Skočibuha. Predviđeni rok završetka radova je do kraja 2024. godine.

radovi knjiznica tup2

Dovršeni radovi na stazi uz Osnovnu školu Montovjerna

Na inicijativu GK Montovjerna, kako bi se učenicima Osnovne škole Luka Paljetka na Montovjerni omogućio što sigurniji prolazak kroz Ulicu Marka Marojice, izvedeni su radovi izgradnje staze uz samu školu. Napomenimo kako je Ulica Marka Marojice dvotračna, ali ima nogostup samo s jedne strane i to sa suprotne strane od same škole. Nakon izvedenih radova, pješački prolaz do škole sada je moguć preko parcele Studentskog doma tako što je napravljen otvor u ogradnom zidu i postavljena vrata te dvokrako stubište s pješačkom stazom uz zapadni rub školske parcele. Vrijednost ovog ugovora je 15.575,74 eura bez PDV-a.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 18. kolovoza 2024.

Pročitajte još

GRADONAČELNIK NAJAVIO VAŽAN PROJEKT Hoćemo li konačno dočekati garažu u Čokolinu!?

Dulist

AFERA PLAŽA Marinko Benić iz Zalazaka sunca optužuje županiju, najavio je tužbu protiv države

Dulist

Nakon Lapada, rukohvati postavljeni u još 10 pješačkih ulica na području Montovjerne i Gruža

Dulist