Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 1

Gradonačelnik Franković najavio 30 nove djece u povijesnoj jezgri

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić uručio je gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću odluku i ugovor o darovanju stanova na korištenje Gradu Dubrovniku. Radi se o četiri stana, od kojih je najveći onaj od 140 metara kvadratnih u ulici Uz Jezuite u povijesnoj jezgri. Ostala tri stana nalaze se u ulicama Gabra Rajčevića, Iva Vojnovića i Dr. Ante Starčevića, a površine im se kreću od 40 do 73 metra kvadratna. ‘Nastavljamo naseljavanje povijesne jezgre zahvaljujući Vladi i potpredsjedniku Bačiću. Obilježit ćemo vrlo skoro, kada završimo i naše projekte, još dodatan broj djece u povijesnoj jezgri. U idućih manje od godinu dana, 30 nove djece će živjeti u povijesnoj jezgri sa svojim obiteljima. Dakle, cijeli jedan školski razred’, kazao je gradonačelnik Franković. Uputio je zahvalu Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Bačiću na njihovoj podršci i razumijevanju važnosti ovog projekta. Predmetnim stanovima Grad Dubrovnik gospodarit će u okviru programa Dubrovačke stanogradnje nastavljajući populacijske mjere priuštivog stanovanja za svoje građane, posebice usmjerene prema obiteljima s više djece.

frankovic bacic ugovor

TUP pripojen društvu UTD Ragusa, od velike važnosti za razvoj Gruža

Jednoglasnom odlukom Gradsko vijeće Grada Dubrovnika je dalo suglasnost za pripajanje trgovačkog društva TUP d.d. društvu UTD Ragusa d.d. Riječ je o još jednom koraku koji će omogućiti daljnji gospodarski razvoj imovine Grada, nastavno na najveću akviziciju gradske uprave u posljednjih 30 godina. Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, obrazlažući prijedlog, naglasio je kako je on nastavak strateškog promišljanja ove gradske uprave, a s ciljem dugoročnog razvoja i održivog gospodarskog rasta. Grad Dubrovnik i svi građani stekli su vlasništvo nad Lukom Dubrovnik, TUP-om, kao i brojnom drugom imovinom na području Grada. Stjecanje iznimno dragocjenog prostora TUP-a smještenog u srcu Gruža neposredno uz Luku Dubrovnik kruna je opredijeljenosti prema zaštiti najboljih interesa Grada i građana. Koristi će imati prvenstveno građani Dubrovnika kojima će se nuditi paleta javnih i kulturnih sadržaja i usluga, ali i posjetitelji jer će se ponudom namijenjenoj njima dodatno rasteretiti povijesna jezgra. U TUP-u je u tijeku izgradnja nove gradske knjižnice, a od ove godine tamo djeluje i Obiteljski centar, kao i dio udruga mladih. Projekt je dobio i podršku Europske komisije kao jedan od 20 najboljih u Europi kroz Novi Europski Bauhaus.

tup

Potpisan ugovor za izgradnju prvog Boćarskog doma Đuro Miletić

Nakon što je potpisan ugovor, uskoro kreće gradnja prvog Boćarskog doma Đuro Miletić u Gospinom polju. ‘Realizacijom ovog projekta klubovi će moći sudjelovati u svim natjecanjima i natjecateljskim sustavima boćarskog sporta u Republici Hrvatskoj. Pred nama je puno veći projekt, boćarska dvorana u Komolcu’, najavio je gradonačelnik Franković i dodao kako radovi na Boćarskom domu Đuro Miletić kreću odmah, a planirano trajanje je četiri mjeseca. Projektom se planira uređenje boćališta unutar montažne hale koja će biti podijeljena na dva dijela – prostor za igru s četiri terena, spremište, tribine za gledatelje te prostor za igrače i suce i prostor za druženje. Svlačionice i sanitarije za igrače nalazit će se u montažnim kontejnerima pored hale. Vrijednost radova, koje će izvesti TEXO gradnja d.o.o., je 460.211,61 eura s PDV-om.

ilustracija bocarska dvorana

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 7. kolovoza 2024.

Pročitajte još

UDARNA SRIJEDA U Gradu zabilježeno između 8 i 10 tisuća posjetitelja

Dulist

Uz jubilarnu Pilarsku noć izložba starih fotografija

Dulist

[FOTO] Postavljeni rukohvati u sedam ulica na području Lapada

Dulist