Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

Radovi na izgradnji prostora za VK Neptun, uskoro i u Gospinom polju

Na Orsanu napreduju radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za Veslački klub Neptun. ‘Radi se o investiciji od gotovo milijun eura koja je iznimno važna. Godinama su prostori bili neadekvatni’, naglasio je gradonačelnik Franković prilikom obilaska radova s predsjednikom kluba VK Neptun Markom Potrebicom. Izvođač radova je Texo Molior d.o.o., a najavljeno je da će radovi biti završeni i prije ugovorenog roka, do Feste sv. Vlaha 2025. Uz ovu značajnu investiciju, u Gospinom polju uskoro započinje gradnja novog nogometnog terena koji će služiti za U8 natjecanja i terena za košarku i badminton. ‘Prvi teren je nogometni teren za treninge i U8 kategoriju. Planira se zamijeniti umjetna trava, formirat će se prostor za klupe za igrače.
Uredit će se zid i betonske tribine na koje će se staviti plastične klupe. Zamijenit će se i dotrajale ograde, ali i golovi. Drugi teren će se urediti za košarku, ali i za odbojku i badminton’, najavio je gradonačelnik Franković prilikom potpisivanja ugovora vrijednog 334.720,50 eura s PDV-om s izvođačem, tvrtkom Edel sport d.o.o. Putem Javnog poziva Ministarstva turizma i sporta, Gradu su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 199.084,00 eura za ove radove, dok će preostali iznos osigurati iz vlastitih sredstava.

Uskoro će započeti i izgradnja prvog boćarskog doma Đuro Miletić, kao i cjelovita obnova dvorane u Gospinom polju.

neptun hangar radovi

Gradonačelnik Franković najavio 30 nove djece u povijesnoj jezgri

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić uručio je u petak gradonačelniku Matu Frankoviću odluku i ugovor o darovanju četiri na korištenje Gradu Dubrovniku, od kojih je najveći onaj od 140 metara kvadratnih u ulici Uz Jezuite u povijesnoj jezgri. Ostala tri stana nalaze se u ulicama Gabra Rajčevića, Iva Vojnovića i Dr. Ante Starčevića, a površine im se kreću od 40 do 73 metra kvadratna. ‘Nastavljamo naseljavanje povijesne jezgre zahvaljujući Vladi i potpredsjedniku Bačiću. U idućih manje od godinu dana, 30 nove djece će živjeti u povijesnoj jezgri sa svojim obiteljima. Dakle, cijeli jedan školski razred’, kazao je gradonačelnik Franković. Uputio je zahvalu Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Bačiću na njihovoj podršci i razumijevanju važnosti ovog projekta. Potpredsjednik Bačić ovom je prigodom najavio daljnji razvoj stambene politike na području Grada Dubrovnika, ali i cijele Dubrovačko-neretvanske županije. ‘Idući ćemo tjedan na sjednici Vlade održati prezentaciju na kojoj ćemo članovima Vlade prezentirati s kojom stambenom politikom i nacionalnim stambenim planom želimo pomoći našim sugrađanima. Bilo da se odluče za kupnju stanova, bilo da se odluče za najam. U ovom trenutku su cijene stanova i najma vrlo visoke i to je jedan ozbiljan problem, ne samo u Hrvatskoj, s tim se problemom suočava cijela Europa’, kazao je Bačić i dodao da je 400 tisuća stanova u Hrvatskoj prazno.

Grad Dubrovnik stanovima će gospodariti u okviru programa Dubrovačke stanogradnje nastavljajući populacijske mjere priuštivog stanovanja za svoje građane, posebice usmjerene prema obiteljima s više djece.

frankovic bacici ugovor

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 31. srpnja 2024.

Pročitajte još

IZVRSNI REZULTATI PK JUGA Gradonačelnik ugostio plivače

Dulist

Rožat dobiva prvo sportsko igralište!

Dulist

Gradonačelnik uklanja s naziva ulica Pera Bakića i Antu Sugju!

Dulist