Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 2

Dubrovnik ostvario dva milijuna noćenja 11 dana ranije nego prošle godine

Dubrovnik, prošlogodišnji nacionalni šampion turizma i dobitnik niza međunarodnih priznanja, nastavlja ostvarivati izvrsne turističke rezultate, pa je tako na dan 16. srpnja zabilježeno dvomilijuntno noćenje. Brojka od dva milijuna noćenja u 2024. godini dostignuta je 11 dana nego godinu ranije. Izravan doprinos ovom rezultatu pružila je odlična predsezona kao i stabilan turistički rast u sezoni. Kako je gradonačelnik Mato Franković rekao na prošlotjednom sastanku s ministrom turizma i sporta Tončijem Glavinom, aktivnosti Grada Dubrovnika i partnerskih dionika u upravljanu destinacijom usmjerene su na održavanje stabilne sezone, ali posebice na posezonu te na zimski dio godine jer je, nakon osiguranja većeg broja letova tijekom cijele godine, fokus upravo na cjelogodišnjem turizmu. Uz sve navedeno, Dubrovnik brojnim inicijativama i donošenjem strateškog planskog okvira nastavlja svoj put prema trajnoj održivosti. Upravo je posvećenost Grada održivom i odgovorom upravljanju svojom najzastupljenijom granom gospodarstva prepoznata na široj međunarodnoj razini.

Ključ uspjeha u izvrsnoj predsezoni i stabilnoj sezoni: Dubrovnik ostvario dva milijuna noćenja jedanaest dana ranije u odnosu na 2023. godinu.

grad
default

Grad Dubrovnik nastavlja uređivati i upravljati plažom u Uvali Lapad

Nakon preuzimanja upravljanja koncesijskim područjem Uvale Sumartin, na području su provedeni radovi čišćenja i uređenja prostora. U nekoliko dana je cijeli prostor doveden u bolje stanje, sve površine su očišćene, pokošene i uređene. – Osigurano je cijelo područje i možemo reći da u ovom trenutku ova plaža i ovo područje izgleda zadovoljavajuće’, poručio je prilikom obilaska gradonačelnik Franković. U suradnji s JVP Dubrovački vatrogasci ispumpan je dio prostora na platou koji su bili pod vodom, dok su djelatnici Čistoće i Vrtlara područje očistili od korova i zaostalog otpada. Koncesionar je raskinuo ugovor s Vodovodom te je Grad Dubrovnik spojio vodomjere i preuzet će i trošak potrošnje vode kako bi građanima i posjetiteljima omogućio vodu na tuševima, ali i navodnjavanje javnih površina.

plaza uvala lapad

CAMINO DUBROVNIK – MEĐUGORJE Kreće iz Dubrovnika 24. rujna

Usuglašen je datum prvog Camina Dubrovnik koji će se održati 24. rujna polaskom iz Dubrovnika, a završiti 29. rujna misom u crkvi sv. Jakova u Međugorju. Riječ je o stazi u dužini od oko 150 kilometara koja se proteže od benediktinskog samostana sv. Jakova u Dubrovniku do crkve sv. Jakova u Međugorju. Sudionici projekta izvijestili su gradonačelnika o dosadašnjem tijeku i realizaciji utvrđenih aktivnosti. Naime, nakon trasiranja, staza je u cijeloj dužini očišćena i označena prepoznatljivim Camino oznakama. Ova faza ključna je za funkcioniranje projekta u budućnosti jer je naglasak na sigurnosti hodočasnika, s obzirom na to da je dio terena neurban i nepristupačan. Pri samom završetku je izrada internetske stranice projekta i interaktivne aplikacije za hodočasnike preko koje mogu vidjeti gdje se nalaze, ali i neka mjesta koja bi bilo dobro posjetiti te hitne brojeve. Uslijedit će marketinška kampanja za novi turističko-hodočasnički projekt.

camino vodovod 18

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 24. srpnja 2024.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist

[FOTO] Butković i Bačić u posjetu, evo što je Grad dobio

Dulist