GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled 1

Jubilarni deseti Dubrovački zimski festival

Pravu senzaciju priređuje ovogodišnji, jubilarni 10. Dubrovački zimski festival – spektakularni doček Nove godine uz nastup glazbene legende i jedne od najvećih zvijezda regije, Zdravka Čolića, kao i više od 20 koncerata na više gradskih lokacija. Novi vizuali, novi dekorativni elementi i puno iznenađenja očekuje sve posjetitelje, uz bogati glazbeni, zabavni, gastronomski i dječji program, koji i ove godina započinje s finskim Djedom Mrazom. Pripreme su u završnoj fazi, a promocija već kreće, sve s ciljem privlačenja Dubrovčana, ali i brojnih gostiju u grad pod Srđem tijekom prosinca.
Sjajna glazbena imena izmjenjivat će se na atraktivnoj i mnogima najdražoj pozornici, Stradunu. Početak Dubrovačkog zimskog festivala u svom jubilarnom 10. izdanju kreće s legendarnim hrvatskim rokerima, omiljenim Prljavim kazalištem, a prvi put ove godine DZF će imati završnicu za pamćenje – 6. siječnja 2024. uz koncert Jelene Rozge. U Gradu će tijekom prosinca nastupiti ponajbolji hrvatski i regionalni glazbenici pa će se publika zabaviti uz koncerte Gibonnija, 4 tenora, Tomislava Bralića i klape Intrade, Parnog valjka, klape Šufit i nezaobilazno glazbeno ime hrvatske estrade, Antu Gela i bend, koji će se pobrinuti za sjajnu atmosferu u večeri prije Nove godine, u noći dočeka, ali i podnevnog dočeka za najmlađe. Poseban scenski spektakl priredit će Queen Sensation, tribute bend posvećen legendarnoj grupi Queen, koji će u Dubrovniku izvesti njihove najveće hitove. Za ljubitelje electro popa na ovogodišnjem programu rezerviran je misteriozni glazbeni duo Nipplepeople.
Advent na Vojnoviću kojeg organizira i financira Studentski centar Dubrovnik bit će obogaćen nastupima grupe Dalmatino, potom Bosutskih bećara, a za dobar ugođaj tijekom zimskih mjeseci pobrinut će se i Vojko V, Mate Bulić, Zsa Zsa, Jole, Adi Šoše, Matko i Brane… Omiljeni dječji programi – Stanica sjeverni pol u Lazaretima, Šarena zima u Uvali s vlakićem i klizalištem, te programi u najvećem gradskom naselju Mokošica čine okosnicu programa za najmlađe kojima je namijenjeno i niz programa dubrovačkih kulturnih ustanova. Prigodne izložbe, božićni koncerti, među kojima se ističe dubrovački Božićni koncert 22. prosinca i Novogodišnji koncert na Stradunu 1. siječnja, kazališne predstave za sve generacije, Torta Party i ostali programi začinit će adventske dane i iščekivanje Božića i Dočeka Nove godine.

Poseban program iznenađenja priprema se i u Gružu – u TUP-u će se kreirati zanimljivi, digitalni i interaktivni sadržaji za djecu i mlade uz prateću gastro ponudu.

zimski festival vizual 1

Kreće glasovanje za projektne prijedloge

participativno budzetiranje1

 

Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA kroz 2023. godinu provode projekt Participativno budžetiranje čiji je cilj uključiti građane Dubrovnika u proces donošenja odluka u svojoj sredini. Građani su tijekom lipnja i srpnja predali ukupno 233 projektna prijedloga u sklopu 25 radionica unutar 8 gradskih kotara i 17 mjesnih odbora. Postupkom glasovanja obuhvaćen je 131 projektni prijedlog koji je zadovoljio kriterije modela participativnog budžetiranja u vrijednosti do 60 tisuća eura po svakom mjesnom odboru te 120 tisuća eura po svakom gradskom kotaru. Građani će glasovanjem odlučiti koji će se projektni prijedlog iz njihovog gradskog kotara ili mjesnog odbora realizirati u 2024. godini. Glasovanje će se odvijati putem NIAS sustava e-Građani na platformi VoxPopuli od do 24. rujna 2023. Za prijavu je dovoljna vjerodajnica niske razine sigurnosti koju je moguće dobiti u poslovnici FINA-e (korisničko ime i lozinka).

Detaljne upute za glasovanje možete pronaći na web stranici https:// voxpopuli.edubrovnik.hr.

participativno budzetiranje

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 13. rujna 2023.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist