GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad 1

Judo dvorana u Mokošici, rekonstrukcija zgrade gradskog bazena i nogometni teren

Obnovom i uređenjem judo dvo­rane u Mokošici Grad Dubrovnik započinje ciklus planiranih ulaganja u sportsku infrastrukturu, a koji će u 2019. godini, između ostalog, uklju­čiti početak rekonstrukcije zgrade ex-hotela Stadion, izgradnju hangara veslačkog kluba Neptun, ali i izgrad­nju nogometnog terena u Gospinom polju. Ustvrdio je to gradonačelnik Mato Franković prilikom prošlotjed­nog potpisivanja Ugovora o izvođenju radova adaptacije judo dvorane s tvrt­kom Texo Molior d.o.o., odabranim izvođačem. Riječ je o adaptaciji posto­jećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade ‘S’ u Moko­šici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih koji se koristi za potrebe Judo kluba Mokošica, no isti je zbog dotrajalosti materijala i instala­cija te zbog potreba korisnika potrebno adaptirati. Ugovorena vrijednost inve­sticije iznosi 3.083.523,03 kuna s PDV-om, a rok izvođenja je 90 dana od dana uvođenja u posao.

Ugovor o izvođenju radova rekon­strukcije ex-hotela Stadion između Grada Dubrovnika kao naručitelja i tvrtke Texo Molior d.o.o. kao izvođača, potpisan također prošlog tjedna, osi­gurava izvođenje ove 18,3 milijuna kuna vrijedne investicije u sportsku infrastrukturu s rokom završetka 15 mjeseci od dana uvođenja u posao. -’Ova zgrada posljednjih 30 godina je posve neprimjerenog izgleda, a smje­štena je u samom centru grada. Vje­rujem da ćemo nakon radova dobiti zgradu koja će biti reprezent vater­pola i plivanja u Dubrovniku. Nakon obnove zgrade Dubrovnik će prvi put dobiti svoj Muzej vaterpola’, rekao je između ostalog gradonačelnik Mato Franković dodavši kako Grad Dubrov­nik nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a kao ključ toga navodi riješene odnose s tvrtkom Excelsa nekretnine, vlasnicima žičare.

–Ono što ćemo naplatiti od žičare uložit ćemo u sportsku infrastrukturu’, ista­knuo je. Posebnost je što ovom rekon­strukcijom, uz prostore za sportske klubove, Dubrovnik dobiva i prvi Muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba. Budući hostel ponudit će se u koncesiju, a redit će se i okolni vanj­ski prostor, a sjeverni dio parcele koji se sada koristi kao parkiralište planira se prenamijeniti u pješački prostor – trg te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Zajedno s budućom javnom garažom na prostoru iza OTP banke i zgrade DTS-a činit će novu urbanu vizuru ovog dijela grada.

Ugovor Judo dvorana

ugovor exstadion 6

HOTEL STADION 2 1

GOSPINO POLJE Novi nogometni teren s umjetnom travom

Započinju radovi na izradi terena s umjetnom travom u Gospinom polju. Nogometno igralište bit će dimenzija 113 x 71 metara, dok je teren za igru planiran na 101 x 65 metara, što udovoljava propozicijama za odigravanje uta­kmica Saveznog ranga. Radovi na izradi terena s umjet­nom travom obuhvaćaju skidanje sloja postojeće zemlje i trave, izrada novih drenažnih kanala, nasipavanje, postavljanje nove ograde oko cijelog terena, zahladnji­vanje terena, oprema za održavanje te postavljanje sloja umjetne trave sa amortizirajućom podlogom. Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a.

NOGOMETNI TEREN GOSPINO POLJE 1

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 7. kolovoza 2019.

 

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist