Zanimljivosti

Pločanski srednjoškolci pokrenuli radio postaju

radio ploce

Učenici Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča pokrenuli su svoju radio postaju.

Radio postaja Srednje škole Ploče pokrenuta je u suradnji uprave škole i poduzetnih srednjoškolaca, te je u bškolskim prostorijama složen studio kako bi se moglo početi s emitiranjem.
Jedna od osnivača nove radio postaje je i učenik 4. razreda elektrotehnike, a evo što je o novoj radio postaji izjavio za portal srednja.hr.

– Za sada smo se rasporedili tako da pet razreda iz naše škole imaju po tjedan dana uređivanja radio programa. Naši elektrotehničari su tako imali emisije o povijest tehnike, ekonomisti su davali financijske savjete, a gimnazijalci su se bavili problematikom Facebooka. Cilj je uključiti što više učenika – izjavio je Tomislav.

Škola fra Andrija Kačić Miošić ima čak 14 smjeraova, pa je ova radio postaja okupila mlade rezličitih profila i interesa. Učenicima prvog razreda od drugog se polugodišta čak nudi i radio kao izborni predmet.

– U početku smo imali samo jednu pravu emisiju tjedno, te je ostatak programa uglavnom bio glazbeni, no sada planiramo malo jače krenuti u produkciju. Osim što neki učenici rade baš na realizaciji radio programa ima još dosta posla i sa strane. Nedavno smo otvorili novu stranicu, te redovito uređujemo našu Facebook stranicu – izjavio je za porta srednja.hr Tomislav, koji je jako zadovoljan svime što se postiglo u kratkom razdoblju.

Pročitajte još

U kojoj je dobi najbolje dati mobitel djetetu?

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1980. Umro Ivo Labaš

Dulist

MORE JE REKORDNO TOPLO Ovo su posljedice!

Dulist