Grad

PLOČA JE UDARENA! Franković i Potrebica obišli radove hangara VK Neptun

1 1

Projekt vrijedan milijun eura, izgradnja hanagara i klupskih prostora Veslačkog kluba Neptun, započeo je s radovima u travnju ove godine. Danas su, gradonačelnik grada Dubrovnika, Mato Franković i predsjednik Veslačkog kluba Neptun, Marko Potrebica obišli radove.

-Danas smo ovdje pred jednim iznimno važnim sportskim objektom, koji predstavlja nastavak ulaganja Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu grada Dubrovnika. Radi se o investiciji od gotovo milijun eura koja je iznimno važna. Godinama su prostori bili neadekvatni, činjenica je da je došlo vrijeme da se uloži u ovu sportsku infrastrukturu kao što ulažemo u ostale grane sporta na području grada Dubrovnika. Nastavljamo i dalje, očekuje nas potpisivanje ugovora u Gospinom polju za nogometni teren U-12, sufinanciran od Vlade RH, naravno očekuje nas i rekonstrukcija sportske dvorane. S tim bi pokazali sve ono što i mislimo, želimo za sportsku infrastrukturu, u potpunosti prateći onaj ključni dokument, koji smo izradili prije pa godina, koji nam je zacrtao put kojemu mi kao gradska uprava trebamo ići, dakle Strategija sporta u potpunosti slijedi i vjerujem da ćemo vrlo skoro svjedočiti novim kapitalnim projektima poput multifunkcionalne sportske dvorane i javnog natječaja za izgradnju stadiona arene Lapad – rekao je Frankvić.

-Zahvaljujem se gradonačelniku Frankoviću i kolegicama i kolegama što su, podržavajući proračun, održali ovaj iznimno bitan projekt. Svi vi, koji ste proteklih godina, prolazili ovuda i osvrnuli se na naš klub, možete svjedočit da zadnjih 70 godina, osim cementa, u klub nije došlo ništa novo. Ja sam se na veslanje upisao 92. i od tada je sve isto. Salonitne ploče, čučavci, svako jugo mi plutamo. Danas, sa zadovoljstvom mogu reći da smo izašli iz zemlje, podigli smo, udarili smo prvu ploču. Vjerujem da će rok koji je planiran do kraja trećeg mjeseca biti i nešto kraći. Nama neptunašima je važno da završimo do svetog Vlaha da ne bi izgubili sljedeću natjecateljsku sezonu, a to će se, vjerujem, dogoditi zahvaljujući radnicima i voditelju što rade lavovski posao. Sama investicija će izaći nešto iznad milijun eura, ali smatram da klub koji je tradicija grada, star preko 100 godina, odgojio generacije i generacije mladih ljudi je zaslužio jedno ovakvo ulaganje. Hvala Gradu Dubrovniku bez čije pomoći ovo ne bi bilo moguće – zaključio je Potrebica.

Pročitajte još

IZGRADNJA STANOVA U SOLITUDU Franković: Čekamo Program Vlade

Dulist

OBAVIJEST HEP-A Gornji Kono u srijedu bez struje

Dulist

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist