Aktualno

Plenković: Zoran Milanović sigurno neće biti premijer

lapadska obala plenkovic 3

U Zagrebu se sastalo šire predsjedništvo HDZ-a, a nakon toga izjavu za medije dao je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković, javlja Nova TV.

Početak obraćanja Plenković je iskoristio da objavi podatke Zavoda za statistiku.

– Prosječne 1239 eura, najviše ikada. Od početka našeg mandata narasle su za 490 eura, što je 65-postotni rast. Od listopada 2016. do siječnja ove godine realni rast plaća bio 30 posto i to ruši teze oporbe da je inflacija pojela plaće, to nije istina – rekao je Plenković.

– U ovom trenutku sve službe rade na pripremama uredbi koje se odnose na koeficijente za sve zaposlene u državnim službama te će im svima porasti plaće u travnju za mjesec ožujak. Prosječni rast plaća je 32 posto – dodao je Plenković i ponovio da je Vlada prošlog tjedna donijela novi paket mjera pomoći građanima.

– Pozabavili smo se ključnim stranačkim strankama. Svi su izuzetno zadovoljni – rekao je predsjednik HDZ-a.

– Pozitivno ozračje reflektira i stanje na terenu i osjećamo pozitivno ozračje. Itekako smo optimistični, samopouzdani i optimistični – dodao je.

Na stol su došli i prijedlozi imena koja bi se trebala naći na izbornim listama, a o njima će odlučiti idući tjedan. Tada će predstaviti i svoj program. Spremni su za kampanju, naglasio je, koja počinje 1. travnja.

– Danas smo dobili prijedloge županijskih organizacija za liste u svim izbornim jedinicama i mi ćemo to analizirati sljedećih dana i do kraja idućeg tjedna ćemo usuglasiti liste, a to će biti u dogovoru s našim partnerima – zaključio je Plenković.

O DIP-u i Ustavnom sudu

– Što se tiče onih koji su zaduženi za provedbu izbora, DIP i Ustavni sud, očekujem da se očituju. Budući predsjednik Vlade sigurno neće biti on nego mi, prema ozračju koje vidim u Hrvatskoj – rekao je Plenković.

Demantirao je i izjavu Zorana Milanovića da je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala u kampanji HDZ-a.

– Mislim da to nije točno. Ja se ne sjećam da je ona išla na predizborne skupove HDZ-a. Ja se takvih situacija apsolutno ne sjećam – rekao je.

– Od kada sam ja predsjednik HDZ-a financijsko poslovanje je transparentno i dobilo je uvijek bezuvjetno mišljenje državnog Ureda za reviziju i imamo snage za još jednu kampanju – odgovorio je Plenković na pitanje novinara koliko će novaca potrošiti u kampanji za parlamentarne izbore.

Foto: Arhiva

Pročitajte još

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca