Županija

PLENKOVIĆ SA SURADNICIMA NA KORČULI Potpisani ugovori za rekonstrukciju Puntina i izgradnju terminala u Veloj Luci

plenkovic korcula 6

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima u ponedjeljak je, u pratnji župana Nikole Dobroslavića i zamjenika Žakline Marević i Joška Cebala, posjetio otok Korčulu.

Prilikom dolaska na otok premijer sa suradnicima je u pratnji gradonačelnika Andrije Fabrisa i suradnika te ravnatelja Županijske lučke uprave Korčula Vedrana Lelekovića obišao novoizgrađenu operativnu obalu Dominče, vrijednosti 11,5 milijuna kuna.

Istom prigodom u Korčuli je potpisan Ugovor za Projekt “Rekonstrukcija lukobrana Puntin – luka Korčula” vrijednog 10,5 milijuna kuna, a sufinanciranog sredstvima fondova Europske unije, prilikom čega je predsjednik Vlade kazao kako se ovim potpisivanjem ostvaruje jedan od zaključaka sjednice Vlade u Dubrovniku. Dodao je kako se uz potporu europskih fondova poboljšava prometna povezanost i kvaliteta života ljudi na Korčuli te će Vlada podupirati sve takve projekte u budućnosti.

Visoki uzvanici sudjelovali su danas i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Korčule, koja je održana povodom Dana Grada i blagdana sv. Todora, a nakon toga nazočili i svečanosti potpisivanja Ugovora za Projekt „Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“ ukupne vrijednosti 111 milijuna kuna, od čega 90 milijuna sufinancirano iz europskih fondova.

Tijekom posjeta Vela Luci predsjednik Vlade se, povodom prve godišnjice smrti Olivera Dragojevića, susreo s obitelji ovog velikog umjetnika te obišao Centar za kulturu Vela Luka u kojem će, uz potporu Vlade, Županije i Općine urediti Memorijalna zbirka kao trajni spomen na Oliverov značaj u hrvatskoj glazbi i kulturi.

Prilikom obilaska otoka Korčule, u pratnji predsjednika Vlade bili su ministri Oleg Butković i Marko Pavić, ministrica Nina Obuljen Koržinek, saborski zastupnik Branko Bačić, zastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica, državni tajnici Josip Bilaver, Frano Matušić, Spomenka Đurić, ravnatelj SAFU-a i brojni drugi uzvanici.

Pročitajte još

Župan potpisao ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene djelatnike

Dulist

MOŽE SE! Ploče plaćaju autobus svojim učenicima i tijekom ljeta

Dulist

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist