Politika

Plenković proglasio pobjedu, Milanović će čekati jutro

milanovic plenkovic

Iza ponoći počelo je obraćanje javnosti čelnika tri najjače političke opcije u Hrvatskoj.

Zadnji se javnosti obratio šef HDZ-a Andrej Plenković proglasivši pobjedu.
-Nakon ovakve pobjede danas siguran sam da smo stranka koja će imati privilegij formirati Vladu za sljedeće četiri godine. Otvoreni smo za suradnju s onim strankama koje su nam programski i svjetonazorski bliske. Sutra ćemo dogovoriti političku platformu za poslijeizborne razgovore. Jamčim vam da će iduća hrvatska vlast biti stabilna, na korist hrvatskih građana i europski orijentirana – rekao je među ostalim Plenković, dodavši kako je HDZ vrlo brzo ponovno pridobio povjerenje hrvatskih građana.

-Ovo nije bio sretan dan za Hrvatsku – poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Naglasio je kako Hrvatskoj treba stabilna Vlada, a ‘koja će to biti u ovom trenutku ne znamo’.

-Stojimo na raspolaganju, ali kao zadnjih 8 mjeseci ne možemo. Nažalost jako mali broj ljudi je izašao na izbore i vrijeme je da se zapitamo koliko smo za to krivi sami. Pričekajmo da se prebroje glasovi, pričekajmo jutro kada ćemo biti pametniji. Važna je Hrvatska, a ne naše osobne karijere i taština – rekao je među ostalim u svom govoru Zoran Milanović.

Božo Petrov, čelnik MOST-a istaknuo je kako država mora biti iznad svega.

-Od sada teče rok od pet dana. Nećemo se cjenkati niti s jamstvima niti s povjerenjem građana. Ako im je stalo, mogu to pokazati svojim djelima kroz sva jamstva koja smo zatražili – rekao je između ostaloga Petrov.

 

 

Pročitajte još

Vlada je uoči izbora bila široke ruke, rastrošnost je došla na naplatu

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist