Politika

Plenković dobio drugi mandat, Vlada će imati 16 ministarstava

plenkovic milanovic

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predsjednika i članove Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koji su mu uručili službene rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor, piše HRT.

-Odluku o dodijeli madnata sam uručio gospodinu Plenkoviću. Donio je potpise i rezutati su jasni, želim mu sve najbolje. Broj potpisa je 76 – rekao je predsjednik Zoran Milanović.

Andrej Plenković je potom kazao da zahvaljuje predsjedniku Republike na povjerenom mandatu za sastavljanje nove vlade.

– Slijedom rezultata za Hrvatski sabor koji su održani 5. srpnja, želim zahvaliti svim sugrađanima koji su sudjelovali na izborim, posebno onima koji su dali povjerenje HDZ-u i našim partnerima, s kojima smo ostvarili parlamentarnu većinu – rekao je Andrej Plenković.

-Ovakav rezultat i pobjeda obvezuje. Pred Hrvatskom je puno zahtjevnih izazova, prije svega političkog, ekonomskog, financijskog i javno-zdravstvenog karaktera. Stoga nam je cilj bio da idemo što prije na sazivanje Hrvatskog sabora. Dogovor je da to bude 22. srpnja. Dogovorit ćemo i novu vladu, predstavit ćemo je nakon konstituiranja Sabora – kazao je Plenković.

Govoreći o novoj vladi Plenković je rekao da će imati 16 ministarstava te da će potpredsjednici biti Davor Božinović, Goran Marić, Tomo Medved i Boris Milošević.

-Spojit ćemo ministarstvo pravosuđa i uprave te ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja s ministarstvom državne imovine. Spaja se i ministarstvo rada i mirovinskog sustava i socijalne politike. Ministarstvo kulture će u nazivu dobiti i medije. Imat ćemo ministarstvo turizma i sporta te ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kazao je Plenković. Poručio je da će nova imena u Vladi predstaviti u ponedjeljak na središnjim tijelima stranke pa onda javnosti.

Foto: Screenshot/Nova TV

Pročitajte još

Dragan Primorac objavio kandidaturu za predsjednika

Dulist

DOZVOLE NA POMORSKOM DOBRU 118 lokacija, a samo 46 dozvola

Andrea Falkoni Račić

PREGOVORI U TIJEKU Gradska uprava preselit će u zgradu Fine

Andrea Falkoni Račić