Sport

Plazma Sportske igre mladih: Državna završnica u Rijeci okuplja više od 2.000 djece i mladih

sportske igre mladih

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih ove se godine održava u Rijeci, od 20. do 31. srpnja. Više od 2.000 djece i mladih iz cijele Hrvatske natjecat će se za titulu državnih prvaka u 28. sezoni najveće sportske amaterske manifestacije u Europi. Igre pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se besplatno natječu u 10 sportskih disciplina. Natjecanja će se odvijati u tri smjene, omogućujući djeci da se druže, kupaju i upoznaju vršnjake iz cijele zemlje.

Natjecanja su započela graničarom, a u prvoj smjeni održavaju se i stolni tenis, odbojka na pijesku te utrka na 60 metara. Druga smjena donosi turnire u odbojci, košarci 3×3 i Telemach Dan sporta. Treća smjena uključuje Tommy turnir u malom nogometu, PBZ cup u šahu, Paket 24 Cup u tenisu i HEP turnir u rukometu. Završnica će kulminirati Coca-Cola Cupom, najvećim malonogometnim turnirom u Europi.

Pobjednici će se plasirati na Međunarodnu završnicu u Splitu od 19. do 24. kolovoza, gdje će se natjecati s ekipama iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.

Pročitajte još

Nove medalje PK Juga

Dulist

SADA JE SLUŽBENO Ivan Rakitić dolazi u Hajduk!

Dulist

PK Jug osvojio novih 6 medalja

Dulist