Aktualno

Plaži Valamar Dubrovnik Presidenta Plava zastava i Zlatna plaketa

valamar president plava zastava

Plaža hotela Valamar Dubrovnik President dobila je priznanje Plava zastava te Zlatnu plaketu za petnaest godina vjernosti programu Plava zastava. Inače, riječ je o prvoj dubrovačkoj hotelskoj plaži koja od 2002. godine nosi Plavu zastavu.

Plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Priznanje je danas najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja i obavještavanja javnosti kad je u pitanju briga za more i obalni pojas, a posebno kad se radi o brizi za obalne prostore koji trpe najjači pritisak, a to su upravo plaže i marine. Također, ovo međunarodno prepoznato priznanje često je upravo turistima glavni orijentir prilikom odabira njihove destinacije.

– Iznimno smo ponosni na ovo priznanje, kao i na činjenicu da su prepoznata naša ulaganja u održivo upravljanje te gospodarenje morem i obalnim pojasom. U našem poslovanju oduvijek pridajemo jednaku pozornost podizanju razine kvalitete sadržaja i usluga, kao i održavanju visokih ekoloških standarda. Osim što potvrđuje ispravnost i uspješnost našeg poslovanja, ovo priznanje nam je iz godine u godinu dodatni poticaj za još bolji rad – izjavio je ovom prigodom Ivica Miljković, upravitelj plaže Valamar Dubrovnik President.

Na istoj svečanosti, plaža Cava, koja je prošle godine otvorila vrata posjetiteljima u novom ruhu, dobila je svoje prvo priznanje Plava zastava.

Pročitajte još

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist