Hrvatska

Plavac mali ‘omamio’ Talijane

plavac mali terre del gusto 110914 8

Kulturna udruga Go-Touring, organizirala je međunarodnu manifestaciju, promociju domaćih proizvoda i vina iz talijanskih pokrajina Molise, Abruzzo i Hrvatske pod nazivom Terre del Gusto.

Kultura, glazba, umjetnost su pokretači cjelokupne regije koja spaja prepoznatljiv identitet koji postaje cijenjen i izvan granica. Hrana i vino su područje koje najviše privlače publiku pa su predstavnici Udruge Plavac mali, Pelješki vinski puti, te vinari Petar Matković, Boris Violić, Jure Žužul u organizaciji LAG-a-Neretva i Dubrovačko-neretvanske županije na festivalu predstavili svoja vina i vinsku turističku ponudu Pelješca i Neretva.
Organizatori su pored brojnih radionica organizirali i mali tečaj kušanja vina koje su vodili talijanski somelijeri, Plavac mali oduševio je brojne ljubitelje vina i štand hrvatskih predstavnika bio je više nego dobro posjećen.
Nakon sajma predstavnicima LAG-a Neretva i vinskih udruga organiziran je obilazak talijanskih vinarija gdje su mogli kušati najbolja talijanska vina.
Postignut je i dogovor oko uzvratne posjete talijanskih vinara za najveću vinsku manifestaciju u Dubrovačkoj – neretvanskoj županiji na Danima otvorenih vrata peljeških podruma.

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist