Aktualno

Plava kamenica ispljuvala Nautiku, ljudi u komentarima vratili istom mjerom, ‘javio’ se i šef kuhinje

turisti nautika00

Poznati recenzenti restorana, Kult Plave kamenice, posjetili su jedan od najpoznatijih dubrovačkih restorana Nautiku u petak navečer. No, recenzija i nije najbolja. U svojoj recenziji uspoređuju Nautiku i svježinu sastojaka kakva je bila 1997. godine kada su je prvi put i posjetili, a danas navode da su sastojci s kojima kuha chef Nautike, Mario Bunda, ‘nedopustivo prosječni’.

– Ja mislim da je razlog pisanja ovakoga članka ipak račun od 290 eura koji ste na kraju platili a niste mislili – jedan je od brojnih komentara čitatelja.

Ono na što su se u komentarima osvrtali je i činjenica da se više ne može raditi sa živom ribom i jastozima, jer to nije legalno, a iz napisane recenzije može se zaključiti kako se očekuje svježina ribe koje jednostavno – nema u tim količinama u kojima je bilo 1997., na što se osvrnuo i chef kuhinje Mario Bunda.

– Prvo želim reći jasno i bez zadrške: koristim isključivo najbolje moguće namirnice koje se mogu nabaviti u Hrvatskoj – legalno, provjereno i u skladu s realnim mogućnostima tržišta.Nije istina da u restoranu Nautika nema ribe,ima je, ali očito ne u količinima koje bi vi htjeli vidjeti (nekada ima 5kg nekada 15kg zavisno o dostupnosti- ipak divlja riba nije nešto što se može kupiti bilo gdje i bilo kada) – napisao je Bunda.

– Također, potpuno je neprihvatljivo da se iz teksta izvodi zaključak kako rad po zakonu i pravilima znači “pogrešan put”. Da bi, valjda, trebali kupovati jastoge i ribu na crno, kršiti propise i sumnjivo nabavljati robu samo da bi pjat izgledao “impresivno” onima koji misle da je gastronomija mjerljiva isključivo veličinom fileta ili količinom luksuza – dodao je chef te zaključio da ne priznaje nikakav pristup drugačiji od toga.

Chef Bunda je na svoj odgovor dobio samo riječi hvale i podrške u komentarima koji su se usuglasili u tome da će se ‘sve lijepo napisati i pohvaliti ako je džabe jeo i pio kao u dobra stara vremena’.

– Bravo chef Bunda, boli njega ovih 290 eura a trebalo mu je naplatiti i šampanjac i vino. Nek’ ide u Pariz u restorane sa Michelinovom zvjezdicom i piše o njima – piše u jednom komentaru.

 

Pročitajte još

ODRŽAN KONAVLE OPEN Na međunarodnom turniru bridža pobijedili Joško Đilović i Toni Vidović

Dulist

U GRADSKOM PORTU Otkrivena drvena brodska olupina iz 18. stoljeća

Dulist

POVRATNIČKA IZLOŽBA SLIKARA ANTE KOLENDIĆA Umjetnost kao most sjećanja i pripadnosti

Dulist