Aktualno

PJEŠAČILI OD VUKOVARA Varaždinski branitelji sutra će prvi proći Pelješkim mostom!

peljeski most s mora 2

Prije nešto više od mjesec dana četvorica hrvatskih branitelja, veterana, časnika i dočasnika HV-a u mirovini Nenad Kamenar, Božidar Sambolec, Miljenko Varga i Krasnodar Špoljarić uputili su se pješke na put dugačak više od 1.100 kilometara – od grada Vukovara pa sve do Pelješkog mosta. Kako donosi portal varazdinski.net.hr, želja im je bila na taj način obilježiti otvaranje Pelješkog mosta i konačno cestovno spajanje istoka i juga Hrvatske. Putem su prošli važne gradove i mjesta iz Domovinskog rata, gdje su se poklonili i zapalili svijeće svim poginulim hrvatskim braniteljima, da bi ovog ponedjeljka, 25. srpnja, u 11.45 sati stigli na brdo Raba s kojeg seže pogled na Pelješki most.
Idejni začetnik i voditelj akcije Nenad Kamenar istaknuo je kako se sama ideja rodila u rujnu prošle godine.
– Svojim pješačenjem željeli smo odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, koji su sanjali ovaj trenutak, ali ga nisu dočekali, kao i svima onima koji se još uvijek vode kao nestalim, njihovim obiteljima, i podsjetiti širu javnost na njihov nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu, kao i na njihovu žrtvu, što mi danas možemo svjedočiti ovom povijesnom događaju – istaknuo je Kamenar za ovaj varaždinski portal.
Svakodnevno su pješačili između 20 do 30 kilometara, a Božidar Sambolec, bivši djelatnik PU varaždinske, istaknuo je kako je put prošao i više nego odlično.
Ovi će varaždinski branitelji sutra, u utorak, 26. srpnja, u sedam sati prvi proći Pelješkim mostom, kako ističu s ponosom, ali i vojničkom suzom u oku, u mislima i u srcu zajedno sa svim svojim suborcima koji su sanjali taj dan. Njihovu priču pročitajte ovdje.

Pročitajte još

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist