Grad

PITALI SMO UGOSTITELJE HOĆE LI RADITI OVU ZIMU ‘Odgovorni smo prema poslu i Gradu!’

stradun sijecanj zima

Iz Grada Dubrovnika u javno savjetovane puštena je odluka o zakupu javnih površina. Naime, daju se u zakup na maksimalno pet godina, ali uz uvjet rada zimi.

-Na taj način odlučili smo se na jedan sustav obveze rada jednog zimskog mjeseca – prosinac, siječanj ili veljača, jedan od ta tri mjeseca. Sigurno će biti disonantnih tonova, ali mi moramo razmišljati dugoročno – poručio je gradonačelnik Mato Franković za NovuTV.

Da je rad zimi potreban da se zaključiti i po povećanju broja letova tijekom jesenskog i zimskog razdoblja. Već je jasno da će 2024. godina biti rekordna te da će nadmašiti do sada najbolju 2019.
— Ovu jesen i zimu imamo znatno povećanje broja letova u Zračnoj luci Ruđer Bošković. Tu je više prijevoznika s kojima ćemo obuhvatiti cijeli spektar atraktivnih destinacija. Tijekom cijele zime Ryanair je prisutan s tri linije, i to London, Beč i Bruxelles. Isto tako imamo LOT koji nas povezuje s Varšavom, Turkish Airlines s Istanbulom, Vueling s Barcelonom, a tu je i Croatia Airlines koja povezuje Dubrovnik s Frankfurtom – rekli su nam u uredu uprave naše zračne luke, ističući kako su na na karti destinacija s kojima smo povezani u podsezoni: Madrid s Iberijom, Dublin s Air Lingusom te London i Manchester s Easy Jetom. Sa spomenutim destinacijama povezani smo sve do kraja studenog, kao i u predsezoni kada ovi letovi počinju već u ožujku.

Komentare na rad zimi dali su nam vlasnici nekoliko ugostiteljskih objekata unutar zidina.

-Bit ćemo otvoreni zimi. Bili smo i prošlih godina tako ćemo i ove, pa nam ta gradska odluka ne igra ulogu – rekao nam je kratko Damir Bogdanović vlasnik restorana ‘Fourty Four’.

Banner 300x250 DU 1

S njime se slaže i Kosta Vukota u čijem je vlasništvu riblji restoran ‘Proto’.
-Mi smo odluku prihvatili i radit ćemo. Inače smo držali otvoreno zimi tako da nam ovo ne stvara problem jer nismo sezonski restoran – kazao nam je Vukota i dodao kako radnika imaju i restoran radi koliko ima smisla.
-Odgovorni smo prema poslu i Gradu. Od zime ne očekujemo ništa jer statistika pokazuje kako smo ove ljetne sezone u padu – zaključuje.

Iz konobe ‘Pupo’, Viktor Kužnin pak kaže kako će ostati otvoren ako bude imao radnike.
-Radit ćemo ako ima smisla. A sad je pitanje kome i hoćemo li imati radnika jer od 40 zaposlenih, 30 mi je sezonaca. Zašto? Zato što ljudi u Dubrovniku ne žele raditi – ističe Kužnin i dodaje kako će ostati otvoren ne samo ako zadrži radnike već i ako bude aviona.

 

Pročitajte još

U NEDJELJU Župa sv. Mihajla slavi svog nebeskog zaštitnika! Pogledajte raspored misa

Dulist

POČETAK RADOVA Gradi se novo parkiralište od 69 mjesta u Novoj Mokošici

Dulist

MATO FRANKOVIĆ: U Dubrovniku je trenutno aktivno devet gradilišta

Dulist