Aktualno

PILOT PROJEKT E-ŠKOLA ‘Želimo naučiti djecu da budu kritična i kreativna’

e skole kolaz

Prezentacija 307 milijuna kuna vrijednog pilot projekta e-Škole održana je u sklopu CARNetove konferencije CUC 2017. ‘Povezani znanjem (… 25 godina)’ koja se održava od 8. do 10. studenog 2017. godine u hotelima Valamar Lacroma Dubrovnik i Valamar President Dubrovnik.

– Digitalno zrele škole ono su što želimo postići do 2023. godine. Želimo djecu naučiti da budu kritični u odnosu na informacije koje primaju. Kod djece trebamo potaknuti kreativnost, naučiti ih razmišljati i rješavati probleme. Digitalno zrele škole omogućit će našoj djeci bolje sutra – kazala je zamjenica ravnatelja CARNeta i voditeljica projekta e-Škola, Andrijana Prskalo Maček.

Maček je predstavila najnovije e-Usluge i alate za poučavanje koji su razvijeni u sklopu ovog projekta. Digitalni obrazovni sadržaji (DOS-ovi) namijenjeni su učenicima 7. i 8. razreda osnovnih te 1. i 2. razreda srednjih škola, a omogućit će učenicima dodatnu motivaciju i aktivno učenje. Predstavljen je i Edutorij, digitalna knjižnica koja će omogućavati lakši pristup obrazovnim materijalima. E-laboratorij također je novost u projektu e-škola, a radi se o portalu na kojem korisnici mogu saznati sve informacije na području e-učenja. Cjelokupni projekt sufinanciran je EU sredstvima.

– Tijekom sljedeće godine planiramo nastaviti educirati korisnike i davati podršku kroz mobilne timove, primijeniti sve DOS-eve i provesti drugu fazu vanjskog vrednovanja digitalne zrelosti škola- kazala je o budućim planovima Maček.

Najveća obrazovna konferencija u Hrvatskoj okupila je rekordan broj od gotovo 1.100 prijavljenih sudionika, a sadrži brojna interaktivna izlaganja, stručne radove, radionice, predavanja, ogledne sati i prezentacije partnera iz pratećih industrija.

Pročitajte još

PLANOVI EU Mađarima lokomotive, Slovencima željeznice, nama poboljšanje zaštitne ograde na autocesti

Dulist

GLOBALNI IT KVAR Jeste li pokušali ugasiti i upaliti računalo 15 puta?

Dulist

OBAVIJEST SANITATA Zatvaranje Ulice don Frane Bulića i parkinga Gradac

Dulist