Sport

Pezo ponovno na čelu Županijskog nogometnog saveza

pezo002 1

Blaž Pezo ponovno je izabran za predsjednika Županijskog nogometnog saveza. Dobio je jednoglasnu podršku na Skupštini saveza koja se održala u ponedjeljak u hotelu Adria. Na skupštini su izabrani i potpredsjednici, Nikola Milat iz kluba BŠK Zmaj i Ivo Jerković iz Neretvanca.

Pezo je na skupštini govorio i o budućim ciljevima saveza.

-Cilj nam je na još veću razinu podići nogometnu infrastrukturu. Mislim da smo napravili veliki korak u ove četiri godine te ćemo na taj način nastaviti i dalje. Želja je da jedan od naša četiri kluba sutra izbori mjesto u trećoj ligi, možda i u drugoj. Naravno da bi za igru u tim ligama morali imati uvjete. Stavljen je naglasak na poboljšanje suradnje lokalne samouprave i klubova. I da se, na taj način, u toj koheziji maksimalno poveća ulaganje u infrastrukturu i da se uvjeti nogometa podignu na višu razinu – rekao je Pezo. Ističe kako su prije četiri godine zatekli situaciju da nije postojao niti jedan teren s umjetnom travom.

-Sada imamo nekoliko takvih terena. Poboljšali smo suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom. Prije toga nije praktično postojala. Rezultat toga je da imamo jednog člana Izvršnog odbora iz naše županije. Gospodin Topuzović je pomogao u našim nastojanjima da se odnosi s HNS-om poboljšaju te da se veći dio novaca ulaže u Dubrovniku i okolici, Neretvi te na otocima – naglasio je Pezo.

Također, izabrana su sva tijela za funkcioniranja saveza te sva tijela koja su potrebna za pokretanje Prve i Druge županijske lige.

Inače, treba istaknuti kako je Pezo bio i jedini kandidat za predsjednika. Na čelu saveza bit će iduće četiri godine.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ ČESTITAO JUGAŠIMA Hvala još jednom što nas činite ponosnima

Dulist

Ministarstvo: Hrvatski vaterpolisti neće igrati u Kotoru dok bazen nosi ime zapovjednika straže logora Morinj

Dulist

NEMA KVALIFIKACIJA Prijave za Divlju ligu do 3. kolovoza

Dulist