Sport

Petrunjela Pavić brončana na European Openu u Pragu

petrunjela pavic european open 2
Judašica Dubrovnika 1966 Petrunjela Pavić upisala je još jedan veliki uspjeh osvojivši brončanu medalju na European Openu u Pragu u svojoj kategoriji do 78 kilograma. Od hrvatskih judašica uspješne su bile i Lara Cvjetko (-70 kg) i Ivana Maranić (+78) koje su na ovom Svjetskom seniorskom kupu osvojile srebro.

Nedjelja u Pragu bila je vrlo uspješna za hrvatske judašice koje se vraćaju s European Opena s tri medalje. Do finala su uspjele doći Lara Cvjetko (do 70 kg), s četiri pobjede, i Ivana Maranić (preko 78 kg), s tri pobjede. Cvjetko je u finalu natjerala Anku Pogačnik na dvije kazne, ali ju je zatim Slovenka iznenadila i ipponom osvojila zlato.

– Dugačak dan sa četiri pobjede u kojem sam vidjela puno stvari na kojima trebam raditi. Jako sam zadovoljna kontinuitetom uspjeha – rekla je srebrna Lara.

Ivana Maranić je s tri pobjede došla do finala u kojem ju je čekala Njemica Lucht.

– Bila sam koncentrirana, fokusirana na gard i zadovoljna sam svim borbama, pa i finalom, u kojem sam kontrolirala borbu, ali me Njemica uhvatila na krivoj nozi i uspjela me baciti – opisala je dugačak dan hrvatska olimpijka.

Zadovoljna je bila i Petrunjela Pavić (do 78 kg), koja je došla do svoje druge medalje na European Open natjecanjima.

– Protiv kvalitetnih protivnica sam odradila dobre borbe i još jedna medalja na putu prema Europskom prvenstvu je dobar rezultat – rekla je Dubrovkinja koju je u četvrtfinalu svladala Njemica Olek, da bi zatim kroz repasaž došla do borbe za broncu u kojoj je bila bolja od druge Njemice, Faber.

U nedjeljnom programu nastupilo je još sedam hrvatskih imena, ali nisu uspjeli doći do finalnog bloka. U trećem nastupu je zapela Anđela Violić (do 70 kg), u drugom Josip Bulić (do 90 kg) i Marcel Škalec (preko 100 kg), a u prvim nastupima su izgubili Tina Radić (preko 78 kg), Dominik Družeta i Lovre Barišić (obojica do 81 kg) te Marko Kumrić (do 100 kg). Hrvatski predstavnici nastavljaju pripreme na trening kampu u Nymburku

Inače, u Pragu je nastupilo ukupno 525 judoka, s pet kontinenata.
Foto: Facebook/Cro Judo

Pročitajte još

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist