Crna kronika

Petričević uhićen zbog prijetnje šefici Uskoka

Shutterstock Images LLC 1 1

Ivan Petričević, brat Nikole Petričevića, jednog od osuđenih Korčulana iz dilerske skupine Jakše Cvitanovića Cvika, pritvoren je zbog prijetnje Uskokovoj šefici u Splitu Nataliji Petković, koja je inače zastupala optužbu u slučaju Cvik.

Petković je trenutno na godišnjem odmoru u Blatu na Korčuli, a kuća joj je nedaleko od doma Petričevića. Odnosi su napeti već duže, otkako je Nikola završio u pritvoru tijekom progona zbog dilanja sa Cvikom, piše index.

Ivan je, kako navodi Državno odvjetništvo, jučer došao do tužiteljice te joj se unio u lice zaprijetivši da joj je bolje da proda kuću jer će ga dobro zapamtiti.

"Ako ne odeš, zažalit ćeš", kazao joj je Ivan Petričević, navodi Državno odvjetništvo. Ne zna se što je bio konkretan povod za prijetnju, no nema sumnje da je Petković nakon ovoga prisjeo godišnji. Prijavila je slučaj policiji koja je munjevito reagirala i lišila slobode Petričevića.

Priveli su ga na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku. Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor da ne ponovi djelo.
Nikola Petričević bio je optužen i za otmicu Uskokove krunske svjedokinje, također Blaćanke Želite Tomić, no oslobođen je.

Općinski sud u Korčuli donio je čak tri oslobađajuće presude, no Županijski sud u Dubrovniku pravomoćnu presudu donio je teškom mukom, pretpostavlja se zbog toga kako ne bi prije vremena narušio kredibilitet glavnog Uskokovog aduta na suđenju Cvikovoj skupini.
 

Pročitajte još

Majka dječaka zatekla pedofila kako masturbira na plaži i dobila šakom u glavu

Dulist

PROMETNA NA KUNEJIMA Ozlijeđen motociklist

Dulist

U LOVIŠTU Ukrajinka uništila šumu, ugrozila stanište ptica, gradila bez dozvole…

Dulist