DuList IN

Petnaest restorana iz Dubrovačko-neretvanske županije s Michelinovim priznanjem

michelin priznanja naslovna

Petnaest restorana iz Dubrovačko-neretvanske županije zavrijedilo je Michelinova priznanja.

Restorani Above 5, Vapor, Stara loza, Nautika, Proto Fish, Bistro Tavulin, Pjerin, Dubrovnik, Zuzori i Takoneko iz Dubrovnika te Bugenvila iz Cavtata i Fillipi s Korčule dobili su Michelinovu preporuku, a korčulanska Konoba Mate dobila je Michelinovu oznaku Bib Gourmand. Restoran LD Terrace s Korčule zavrijedio je svoju prvu Michelinovu zvjezdicu dok je dubrovački 360° i ove godine potvrdio svoj status nositelja Michelinove zvjezdice. U Michelinov vodič za 2020. godinu uvršteno je ukupno 70 restorana iz svih krajeva Hrvatske, čime je hrvatska gastro scena obogaćena sa sedam novih domaćih restorana koji nose Michelinovu preporuku. Michelinova priznanja dubrovačkim restoranima uručio je METRO Cash & Carry Hrvatska.

-Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja. Ovom prilikom želim čestitati svim restoranima iz Dubrovačko-neretvanske županije, našim dugogodišnjim partnerima koji su svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih posjetitelja, zaslužili ovo prestižno priznanje. Ponosni smo što nam suradnja s Michelinovim vodičem omogućuje da i na ovaj način budemo dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana. U trenutnim okolnostima, kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu doprinijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što METRO i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije – rekao je Benjamin Babić, direktor METRO centra u Dubrovniku.

METRO je inače dugogodišnji partner Michelin vodiča, koji je međunarodna referenca za fine-dining i preporučuje više od 30.000 restorana u 30 zemalja.

Popis svih hrvatskih restorana uvrštenih u Michelinov vodič za 2020. možete pogledati ovdje.

Pročitajte još

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist

KALAMOTA BEACH HOUSE Noć G Chelo oduševila glazbenim hitovima i vrhunskom hranom