Grad

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

grad kljucevi stan povijesna jezgra

U sklopu jedinstvenog programa Dubrovačke stanogradnje i sukladno prvom hrvatskom Planu upravljanja povijesnom jezgrom te Listi reda prvenstva o davanju stanova u najam na području povijesne jezgre za obitelji s više djece, nova višečlana obitelj uselila je u gradski stan u povijesnoj jezgri, čime su do sada u prostor unutar zidina, zahvaljujući mjerama Grada, uselile tri obitelji s ukupno dvanaestoro djece – javljaju iz Grada Dubrovnika.

Ključeve stana na Prijekome korisnicima – peteročlanoj obitelji Kornelije i Gorana Smolčića, koji su to pravo ostvarili natječajem, uručio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji pročelnice Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijete Hladilo.

Podsjetimo, stan površine 53,23 metara kvadratnih prethodno je u cijelosti uređen. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 117 tisuća eura, a investicija je u cijelosti osigurana iz Proračuna Grada Dubrovnika, a u čitavom procesu, uz nadležne gradske upravne odjele, operativno sudjeluje i Zavod za obnovu Dubrovnika.

U tijeku je i javni natječaj za izvođenje radova na uređenju još tri gradska stana za što je u gradskom proračunu osigurano dodatnih 420 tisuća eura.

Demografska mjera osiguravanja stambenih jedinca obiteljima s više djece na području povijesne jezgre doprinosi revitalizaciji života u gradu, a što je cilj jedne od aktivnosti održivog razvoja Plana upravljanja. Grad Dubrovnik je u tu svrhu pokrenuo obnovu vlastitog stambenog fonda unutar zidina kako bi, uz kupovinu novih stambenih jedinica također unutar gradskih zidina, pozitivno utjecao na demografsku revitalizaciju povijesne jezgre te osigurao pomoć mladim obiteljima koje se nalaze pred izazovom rješavanja stambenog pitanja na skupom dubrovačkom tržištu nekretnina.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist