Zanimljivosti

Petar Volarević iz PU dubrovačko-neretvanske najspremniji policajac na natjecanju “Štit Domovine Pula 2024”

petar volarevic

Petar Volarević, policijski službenik iz PU dubrovačko-neretvanske, osvojio je titulu najspremnijeg policajca na ovogodišnjem natjecanju “Štit Domovine Pula 2024”, a već niz godina se ističe među najspremnijima.

Natjecanje, koje okuplja najbolje policajce iz Hrvatske i inozemstva, održalo se na području Pule i Medulina, a Volarević je briljirao na zahtjevnoj stazi dugoj 36 kilometara, savladavajući niz fizičkih i tehničkih prepreka, uključujući navigaciju, prelazak užeta, veslanje i sastavljanje oružja.

Ulaskom u pulski amfiteatar, Volarević je kao prvi pozdravio hrvatsku zastavu, potvrđujući svoju spremnost i izdržljivost. Ovo prestižno natjecanje organizira Ministarstvo unutarnjih poslova u čast policijskih službenika stradalih u Domovinskom ratu te je ove godine okupilo natjecatelje iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske i Sjeverne Makedonije. U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Magdalena Oršić iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Svečani završetak u pulskoj Areni pratili su brojni uzvanici, dok su građani uživali u atraktivnim vježbama specijalnih jedinica i demonstracijama policijske opreme.

Banner 300x250 DU 1

Foto: PU istarska i PU dubrovačko-neretvanska

 

Pročitajte još

DUBROVNIK U JAPANU Međunarodni sajam “Tourism EXPO Japan 2024”

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1501. Umro pjesnik Džore Držić, Marinov stric

Dulist

MITROVIĆ MOLI ZA POMOĆ Sokolu treba pregled, pa ako tko ide za Šibenik ili Zagreb…

Dulist