Zanimljivosti

Pet maštovitih recepata s lubenicom

Lubenica - Dinja

Jedno od idealnih rješenja za ljetne vrućine je lubenica. Možemo je jesti za doručak, ručak i večeru, a ono što je najvažnije je da je jeftina i lako dostupna.

Salata od lubenice s mentom

Lubenicu narežite na trokutiće i stavite na tanjur. Pospite kolutićima ljubičastog luka i listovima svježe mente. Posolite i popaprite. Odlično se slaže s mesom s roštilja.

Lubenica s roštilja

Kriške lubenice s korom premažite maslinovim uljem s obje strane. Neka kriške budu debljine 2-3 cm. Pecite ih na vrućem roštilju po 5 minuta sa svake strane. Zatim ih stavite na tanjur, posolite i popaprite svježe mljevenim paprom. Možete ih nabosti i na ražnjiće, možda vam ih bude lakše okretati.

Hladna juha od lubenice, ljutih papričica i limuna

Uzmite pola kilograma hladne lubenice bez kore. Polovicu dobro usitnite u mikseru. Dodajte limunov sok i sol po ukusu. Zatim dodajte komadiće svježe ljute papričice i preostalu lubenicu, ali sad samo kratko uključite mikser da ostanu komadići voća. Još jednom promiješajte sve žlicom, izlijte u zdjelice i ukrasite sa sitno narezanom ljutom papričicom.

Limunada s lubenicom

Usitnite lubenicu u mikseru, dodajte hladnu limunadu. U čašu stavite led, ulijte limunadu s lubenicom te nekoliko listića svježe mente. Ovo je za djecu. Za odrasle dodajte još malo votke ili tekile.

Cijela lubenica s rumom

Klasični recept za ljetne zabave. Dobro operite lubenicu, probijte rupu lijevkom (ili prvo probijte rupu onda u nju stavite lijevak, ako koristite plastični lijevak). Sve skupa stavite u hladnjak, najbolje na neki ručnik, da bude stabilno. Ulijevajte rum malo po malo, jer treba vremena dok lubenica upije dodatnu tekućinu. Najbolje da počnete dan prije roštilja. Sutradan lubenicu narežite kao i obično i poslužite vlastiti koktel. Eto, nadamo se da ćete probati neki od ovih recepata i da će vam se svidjeti. Za kraj imamo još jedan odličan savjet: zamrznite kockice lubenice i dodajte ih soku ili koktelu. Hladit će baš kao kockice leda, a bit će ukusnije.

Izvor: Gastro.hr

Pročitajte još

(FOTO) LJETO U ZAVIČAJNOM MUZEJU KONAVALA Likovne radionice ‘Kreativna ura’

Dulist

JOŠ JEDAN NATJEČAJ WMO Sjećate li se pobjedničke fotografije Dubrovčanina iz 2016?

Dulist

ZA NESTRPLJIVE VRTLARE Donosimo vam vrste cvijeća koje najbrže rastu!

Dulist