Sport

PERAK SPREMAN ZA KRYLOVA ‘Idem meč odraditi muški pa slavimo kad dođem doma’

perak gladiator

Idem meč odraditi muški pa slavimo kad dođem doma – napisao je na svom Facebook profilu dubrovački MMA borac Maro ‘Mean Machine’ Perak uoči subotnjeg meča protiv Ukrajinca Nikite Krylova u Donjecku.

-Borba je u subotu i glavni sam meč večeri. Sve su karte prodane. Bit će otprilike 26 000 ljudi na stadionu. Sutra je javni trening, a u petak vaganje i presica. Pozdrav svima i hvala vam na podršci. Lijepo spavajte. Moj protivnik neće jer mu se smijem ima tri dana da ga iznerviram – poručio je 34-godišnji Dubrovčanin (omjer 26-7-1).

Podsjetimo, Peraku će s druge strane biti 25-godišnji Krylov, inače 19. na svjetskoj rang ljestvici u poluteškoj kategoriji (Perak je 169.), koji je profesionalac od 2012. godine, a ima omjer pobjeda i poraza 22-5. Sve 22 pobjede ostvario je prekidima, u 20 od 22 pobjede borbu je završavao u prvoj rundi, a njih deset u prvoj minuti prve runde.

Zanimljivo da je u najjačoj svjetskoj organizaciji UFC kao prvi Ukrajinac u povijesti te borilačke organizacije zabilježio šest pobjeda i tri poraza te je u jednom trenutku bio 8. rangirani borac. Nastupao je i u M-1 Global organizaciji, a nakon samovoljnog prekida suradnje s UFC-om u veljači ove godine potpisao je dvogodišnji ugovor za rusku promociju EFN – Eurasian Fight Night.

Krylov se na početku karijere kitio nadimkom ‘Capone’, a kasnije ‘The Miner’ (‘Rudar’), iz poštovanja prema svom rodnom gradu Donjecku, središtu rudarske industrije.

Pročitajte još

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

Dva naslova prvaka za Nenadića, popodne u finalu i Šurkovići!

Dulist

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

Maris Guca