Sport

PEPE, ZA NAS SI ZLATNA! Pavić osvojila srebro na Europskom U23 prvenstvu

Petrunjela Pavic Mateo Semiz EP U23 2021

Petrunjela Pavić osvojila je srebrnu medalju na Europskom U23 prvenstvu u Budimpešti u kategoriji do 78 kilograma! U finalu je ipponom bila bolja Portugalka Patricia Sampaio. ‘Bravo Pepe’, poručili su iz Hrvatskog judo saveza.

Mlada Dubrokinja je na putu do finala svladala je ipponom Mađarku Sagi, a zatim wazarijem Španjolku Perez Gomez. Protiv Portugalke je Pavić dobro ušla u borbu, ali vrlo brzo je Samopaio došla do situacije koju koristi, baca Dubrovkinju na wazari, a zatim ju drži u zahvatu za zlato, dok Petrunjela završava dan velikim srebrom.

– Presretna sam i jako zadovoljna cijelim danom i nastupom u Budimpešti. Ovo mi je uspjeh karijere i stvarno sam prezadovoljna – rekla je Pavić, judašica Dubrovnik 1966., koja je sredinom listopada osvojila i zlatnu medalju u kategoriji do 78 kilograma na Europskom seniorskom kupu. Riječ je, inače, o njenom trećem zlatu s Europskih seniorskih kupova.

Dobar nastup u Budimpešti u subotu je upisao i Josip Bulić (do 90 kg). Mladi Dubrovčanin je došao do četvrtfinala, gdje je izgubio od Talijana Pirellija, a zatim u repasažu i od Nijemca Lenza.

 

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist