Kultura

‘Pažljiva kronika’ još jedne male stvaraonice

Mala stvaraonica

 Edukativno-likovni program Mala stvaraonica održao se i ove subote i to u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, gdje je u tijeku retrospektivna izložba Pažljiva kronika tišine dubrovačkog likovnog umjetnika Pera Šantića.

Osim motiva izložbe postavljene u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, na drugoj su radionici posvećenoj ovoj izložbi djeca imala priliku upoznati se pobliže i s drugim dijelom izložbe te su tako prošetali i do Atelijera Pulitika, razgledajući zanimljive reljefe i najnovije instalacije rađene od nađenih predmeta i raznovrsnih materijala.

Kreativne i zaigrane kombinacije prisutne u izloženim radovima bile su tako tema i inspiracija za stvaranje vlastitih umjetničkih instalacija i objekata.

Ova je radionica bila posebna, budući da su djeca imala priliku upoznati i umjetnika te s njime porazgovarati o njegovu načinu rada, saznati kako je nastalo koje djelo, gdje je skupljao inspiraciju… A mi smo ih ‘uhvatili’ pri kreativnoj izradi vlastitih djela!

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program galerije i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se svake subote s drugom tematikom, u terminu od 11:00 do 12.:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.

 Na svaku se radionicu potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije svaki tjedan do petka do 12:00 sati i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

 

Pročitajte još

GLUMICA ZRINKA CVITEŠIĆ Ne sjećam se kad mi je netko toliko prirastao srcu kao što je Jele

Ivana Mijić Vulinović

OTVARANJE IZLOŽBE I DONACIJA Poznati sarajevski umjetnik u Flori

Dulist

[FOTO] ‘Hekuba’ oduševila brojnu publiku na Lovrijencu

Dulist