DuList IN

PAŽANINOV KULINARSKI SHOW NA KALAMOTI Villa Rose odnedavno je na gastro mapi a la cart restorana

ivan pazanin

Restoran Villa Rose na Kalamoti odnedavno se nalazi na gastronomskoj mapi kao a la cart restoran, a kako bi približili ovu prekrasnu i atraktivnu lokaciju Dubrovčanima, domaćini iz Villa Rose potrudili su se u petak navečer napraviti pravu poslasticu za nepca.

Gostujući chef bio je Ivan Pažanin, poznat po svojoj ljubavi prema mediteranskoj kuhinji, ali i inovativnim pristupom u kojem spaja tradicionalne hrvatske sastojke na moderan način.

Svoje kulinarsko majstorstvo Pažanin je prezentirao u pet pomno složenih sljedova. Riblji menu spravljen od pažljivo odabranih sezonskih sastojaka popraćen je bio i odgovarajućim vinom s dubrovačkog podneblja, a sve kako bi se upotpunilo gastro iskustvo s pečatom predivne Ville Rose.

Chef Ivan Pažanin je naglasio kako nije mogao odbiti kuhati u ovom prostoru, a predstavio je svoj menu kao ‘izvrstan uvod u lito’. Za početak je na njegovom menuu bila selekciju kamenica, gdje je uz sirovu i mariniranu bila i ona u tempuri. Slijedio je tatar začinjena mediteranskim, a umjesto crnog rizota poslužio je crnu rižu s dimljenim mušulama i kozicama. Steak od bijele ribe, baby verdure, bisque od kozica s timijanom i aromatizirana palenta poslužena je za glavno jelo. Chef Pažanin je svoj slijed završio sa suhom smokvom pripremljenom od kreme od mascarponea, cimeta, pinjola i smokava kuhanih u prošeku i vinu.

Domaćini iz Villa Rose istaknuli su tijekom večeri kako je ova gotovo stogodišnja lokacija savršen ambijent za proslave rođendana, vjenčanja, različitih obiteljskih svečanosti, ali i za stvaranje kreativnih, ambicioznih i originalnih događanja. Želja im je, istaknuo je voditelj restorana Ante Juralečić, što više se otvoriti domaćima pa su zato i osmislili aplikaciju Open table, gdje se na jednostavan način može provjeriti dostupnost i rezervirati svoje mjesto.

Pročitajte još

GLAZBENA POSLASTICA Ben Sterling na pozornici Orsule

Dulist

LE PETIT FESTIVAL Francuska glazbena priča Nera Stipičević i sastava ‘Travershe’ u Kneževu dvoru

Dulist

OSIGURAJ ULAZNICU NA VRIJEME Glazbene zvijezde i vrhunska gastro priča na Kalamoti

Željka Krstulović