Grad

Paviljon na Lopudu Your black horizon ponovno otvara svoja vrata

Your Black horizon

Zaklada Thyssen-Bornemisza Art Contemporary sa zadovoljstvom najavljuje ponovno otvorenje Umjetničkog paviljona na Lopudu Your black horizon, zajednički projekt umjetnika Olafura Eliassona i arhitekta David Adjaye. Umjetnički paviljon će ponovno otvoriti svoja vrata posjetiteljima i to šestu sezonu za redom, u subotu 14. lipnja 2014.
Svečano otvorenje 15. lipnja 2005. godine na 51. Venecijanskom biennale-u pobralo je priznanje svekolike međunarodne kritike, pa je ova nevjerojatna svjetlosna instalacija preseljena na otok Lopud, gdje je našla svoj stalni dom od 2007. godine. Ova nova i posebna lokacija – smještena među čempresima, kaktusima i nasadima maslina – svojom osebujnošću čini posebnu interakciju između instalacije i mediteranskog krajobraza u kojem se nalazi. Francesca von Habsburg, osnivačica i presjednica Zaklade TBA21 ovom prilikom je izjavila:

– Namjera ovih paviljona je da njihovi prostori prikažu nove umjetničke i arhitektonske modele izražavanja u specifičnom prostoru. Ovaj projekt slavi prolaznost i prihvaća interakciju s prirodom i lokalnom zajednicom, pokušavajući pridobiti veće poštovanje koje umjetnost ima u nepredviđenim uvjetima i na nesvakidašnjim lokacijama.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist