DuList IN

PASSION AND TANGO Skupljeno pet polica životnog osiguranja za djecu

Ana Rucner KMD

Prepuno Kazalište Marina Držića večeras je podržalo humanitarni koncert Passion & Tango kojim je otvoren 4. vikend festival Ana u Gradu, a na kojem su nastupili Ana Rucner na violončelu, Peter Soave na harmonici te gudački kvartet Rucner. Bila je to večer humanitarnog karaktera namijenjena djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz Vukovara, koji su inače štićenici Dječjeg doma Sv. Ana iz Vinkovaca.

U suradnji sa zakladom „Vaša pošta“ i Croatijom osiguranje , Ana Rucner kroz koncert „Passion and Tango“ željela je osvijestiti te prikupiti što više polica za štićenike ovog doma u Vinkovcima.

Na samom kraju koncerta održana je kratka ceremonija na kojoj su sponzori predali police osiguranja djeci Vukovara, štićenicima doma sv. Ana iz Vinkovaca. Prisutnima se obratila gđa Senka Klarić, idejna začetnica, osnivačica i predsjednica zaklade “Vaša pošta” te ukratko kazala kako je zaklada osnovana s općekorisnom i dobrotvornom svrhom pružanja novčanih potpora djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi na način da se za vrijeme djetetovog boravka u instituciji na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja u protuvrijednosti 6.000 eura. Iznos s police štićeniku se isplaćuje u trenutku kada napušta dom i započinje samostalan život, tako da kroz svojevrsnu rentu, u razdoblju od dvije – tri godine, dok ne pronađe posao, ima riješenu osnovnu egzistenciju – troškove stanarine i režija.

Police su sponzori uručili gđi Meliti Pavošević, ravnateljici Dječjeg doma sv. Ana, Vinkovci i to redom – gđa Marija Budimir, članica Uprave Hrvatskog novčarskog zavoda, zatim gđa Arijna Bagarić, voditeljica odsjeka za prodaju životnih osiguranja Croatia Osiguranje, te u ime Dubrovačko-neretvanske županije, g. Davorko Obuljen, zamjenik župana. Rotary Club Maksomir Zagreb također je donirao jednu policu, koju je uplatio direktno na račun Zaklade, budući da njihovi predstavnici nisu bili u mogućnosti nazočiti koncertu.

Osim polica koje su uručene za djecu Vukovara, stalni sponzor Zaklade “Vaša pošta”, Plovput, je ovom prilikom dodijelio i jednu policu Domu Maslina iz Dubrovnika, te su sada sva djeca iz ovog dubrovačkog dječjeg doma osigurana. Ravnateljici doma Maslina, gđi Ilijani Stojanović, policu je uručio g. Teo Andrić, rukovoditelj plovnog područja Dubrovnik tvrtke Plovput. Sveukupna vrijednost večerašnjih polica je 200.000,00 kuna.

Na samom kraju, prisutnima se obratila i zahvalila Ana Rucner, te pozvala svih na čašu pjenušca Vinarije Kutjevo, koja je svojim pjenušcem Maximo Rose sudjelovala u ovoj humanitarnoj večeri.

Svake godine Festival “Ana u Gradu” upriliči jedan koncert s plemenitim ciljem, bilo da se radi o pomoći potrebitima ili o poticaju nadarenima i talentiranima, ali je riječ uvijek o djeci, za djecu i s djecom.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist