Grad

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE Do 30. lipnja dajte glas najboljem projektu u vašem kotaru

participativno budzetiranje1

Počelo je glasovanje za 82 projekta koja su građani prijavili putem participativnog budžetiranja. Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika nastavljaju s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-oms provedbom projekta Participativno budžetiranje i u 2024. godini čiji je cilj uključiti građane Dubrovnika u proces donošenja odluka u svojoj sredini. Građani su tijekom travnja i svibnja predali ukupno 133 projektna prijedloga u sklopu 25 radionica unutar osam gradskih kotara i 17 mjesnih odbora.
-Postupkom glasovanja obuhvaćena su 82 projektna prijedloga koji su zadovoljili kriterije modela participativnog budžetiranja u vrijednosti do 60 tisuća eura po svakom mjesnom odboru te 120 tisuća eura po svakom gradskom kotaru. Građani će glasovanjem odlučiti koji će se projektni prijedlog iz njihovog gradskog kotara ili mjesnog odbora realizirati u 2025. godini – ističu iz Grada Dubrovnika.
Glasovanje će se odvijati putem NIAS sustava e-Građani na platformi VoxPopuli do 30. lipnja 2024. Za prijavu je dovoljna vjerodajnica niske razine sigurnosti koju je moguće dobiti u poslovnici FINA-e (korisničko ime i lozinka). Detaljnije upute potražite na stranici Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTO] Tko je sve prođirao jutros Stradunom

Dulist

OBAVIJEST GRADA Provodi se testiranje opreme i sustava u Zoni posebnog prometnog režima

Dulist

PO IZBORU GRAĐANA Kreću geotehnički istražni radovi za garažu Naš dom

Dulist