Hrvatska

Pao sustav, pacijenti ne mogu do lijekova i uputnica

Lijekovi

Već dva dana ne radi ne radi Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) pa pacijenti ne mogu dobiti lijekove na recept niti uputnice za pretrage, a neke liječnici, donosi Dnevnik.hr, ne mogu primiti na pretrage na koje su naručeni.
Glasnogovornik HZZO-a Nenad Korkut ističe da su upoznati s problemom i da se trenutačno radi na njihovu otklanjanju, a više informacija imat će kasnije tijekom dana.
-Ni ja nisam dobio recept – rekao je za Dnevni.hr.
-Trenutačno postoji problem u radu CEZIH-a (dohvat eRecepata, eUputnica, dostava eNalaza). Intenzivno radimo na otklanjanju – priopćio je CEZIH u četvrtak, a ranije su najavili kako zbog nadogradnje od ponedjeljka do petka neće biti dostupne usluge e-recepta i sažetka o pacijentu.
-Zbog nadogradnje nacionalne kontaktne točke prema specifikacijama za val 6 na produkcijskoj okolini, prekogranične usluge e-recepta i sažetka o pacijentu neće biti dostupne u razdoblju od petka 29. runja 2023. od 12:00 do ponedjeljka 2. listopada 2023. do 10:00. Tijekom ponedjeljka, 2. listopada poslije 10 sati mogući su povremeni prekidi u dostupnosti usluga – piše na stranicama CEZIH-a.

Pročitajte još

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist

HNB uvodi red u bankarske naknade

Dulist